Θρίλερ με τον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ: Φωτογραφία με μαχαίρι είχε στείλει στη σύζυγό του

Θρίλερ με τον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ: Φωτογραφία με μαχαίρι είχε στείλει στη σύζυγό του

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία φωτογραφία που εικόνιζε ένα μαχαίρι απέστειλε στη σύζυγό του λίγο πριν εξαφανισθεί στην Κίνα ο αγνοούμενος πρόεδρος της Interpol, Μενγκ Χόνγκγουέι, την παραίτηση του οποίου ανακοίνωσε χθες ο οργανισμός.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λυόν, η Γκρέις Μενγκ εκτίμησε ότι ο σύζυγός της με αυτόν τον τρόπο ήθελε να της δείξει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή οι κινεζικές αρχές και συγκεκριμένα ο τομέας διαφθοράς του κομμουνιστικού κόμματος, δηλώνει ότι ο κ. Μενγκ που είναι επίσης υφυπουργός δημοσίας τάξης στην Κίνα εξετάζεται ως «ύποπτος για παραβίαση του νόμου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο ανάκρισης και ελέγχου».

Στο μεταξύ η Ιντερπόλ αναφέρει ότι ο Μενγκ έχει παραιτηθεί από πρόεδρος της Ιντερπόλ χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Υπηρεσία εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία ζητεί διευκρινίσεις από την Κίνα μετά την εξαφάνιση του κ. Μενγκ.

«Η Ιντερπόλ έχει ζητήσει μέσω της επισήμου οδού από τις αρχές της Κίνας να παράσχει εξηγήσεις για την κατάσταση του προέδρου της Υπηρεσίας,  Μενγκ Χόνγκγουει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κυρία Μενγκ δεν είχε καμία επαφή με τον σύζυγό της, από την ημέρα που έλαβε τη φωτογραφία του μαχαιριού.

Παρακαλώντας όλους για την ασφάλεια του συζύγου της, η Γκρέις Μενγκ πρόσθεσε ότι τέσσερα λεπτά πριν από τη φωτογραφία με το μαχαίρι, της είχε στείλει μήνυμα που της έλεγε «περίμενε τηλεφώνημά μου».

Η κυρία Μενγκ που μίλησε στους δημοσιογράφους χωρίς να αποκαλύψει το πρόσωπό της (φωτογραφία) αφού όπως είπε φοβάται για την ασφάλειά της και την ασφάλεια των παιδιών της, δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες για το τι πιθανόν έχει συμβεί στον σύζυγό της.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι αυτός έχει συλληφθεί απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρη τι μπορεί να έχει συμβεί στην Κίνα».

Το πρωί της Δευτέρας οι κινεζικές αρχές  ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τον πρώην πρόεδρο της Ιντερπόλ για κατηγορίες που αφορούν δωροδοκία και άλλα αδικήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή