«Πλήρης εφαρμογή VAR από τη νέα περίοδο»

«Πλήρης εφαρμογή VAR από τη νέα περίοδο»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναπόφευκτη σύγκριση των Ελλήνων με τους αλλοδαπούς διαιτητές που ορίζονται στα ντέρμπι, αλλά και τα κραυγαλέα λάθη στα οποία υποπίπτουν οι πρώτοι, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη διαιτησία του Λάμπρου στον αγώνα της Σούπερ Λίγκας, Ξάνθη – Λάρισα, διατηρούν τη συζήτηση για τη διαιτησία στο προσκήνιο.

Χθες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, επανέφερε το ζήτημα του VAR: «Με βάση τη διεθνή εμπειρία λέμε ότι εφόσον τον Γενάρη είμαστε έτοιμοι (σ.σ.: έχει ανατεθεί το έργο στην ανάδοχο εταιρεία) και ξεκινήσουν τα πειραματικά, νομίζω ότι προς το τέλος της σεζόν μπορούμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή, ανάλογα τι θα αποφασίσουν η FIFA και η ΚΕΔ. Στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή του VAR σε όλα τα γήπεδα. Εχω την αίσθηση από αυτά που βλέπουμε από τις άλλες χώρες ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση στο τέλος αυτής της περιόδου και πλήρη την επόμενη».

Σχετικά με την κλήση ξένων διαιτητών, αυτή δεν αποτελεί καινοτομία της διορισμένης από τις FIFA/UEFA Kεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, που, επίσης, απαρτίζεται από τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι ασχολούνται με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Το αίτημα, έπειτα από τις πρώτες αγωνιστικές, μπαίνει από τις ίδιες τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Και αν στην περίπτωση του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλ. Κούγια, τίθεται υπό μορφήν δηλώσεων του τύπου «σε λίγο ακόμα και στους αγώνες του τοπικού που έχουν ενδιαφέρον θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές», οι πρόεδροι μεγαλύτερων ομάδων, όπως του Παναθηναϊκού και του Αρη, έθεσαν ευθέως το θέμα σε συνάντηση που είχαν χθες με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, από τον οποίο ζήτησαν ορισμό αλλοδαπών διαιτητών στους αγώνες των ομάδων τους με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Η αρχική σκέψη του Περέιρα ήταν οι ξένοι διαιτητές να επιστρατεύονται στους αγώνες μεταξύ των τριών ομάδων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα βάσει των προβλέψεων (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός), ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του Αρη απέσπασε την υπόσχεση του Περέιρα ότι θα οριστεί αλλοδαπός διαιτητής στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι παράγοντες των ομάδων από τη μία βλέπουν τα «χοντρά» λάθη των Ελλήνων και από την άλλη γνωρίζουν ότι μπορεί να τους ασκηθεί πίεση από εξωγενείς παράγοντες.

Στην ΚΕΔ επικρατεί προβληματισμός για την κακή απόδοση των διαιτητών στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ιδιαίτερα δε με την απόδοση του διαιτητή Λάμπρου. Στις πρώτες αγωνιστικές η ΚΕΔ, με αφορμή το λάθος του βοηθού Καμπούρη στον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και άλλες τρεις κακές διαιτησίες, είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία έθετε τον διεθνή βοηθό εκτός πινάκων και τους τρεις διαιτητές, που δεν κατονόμαζε, εκτός ορισμών. Μένει να δούμε αν θα ακολουθήσει και τώρα την ίδια «συνταγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή