Yeni Safak: «Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη»

Yeni Safak: «Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «εισβολή» από την Κρήτη και «στρίμωγμα» της Τουρκίας στη Μεσόγειο μέσω οριοθέτησης ΑΟΖ από Αθήνα και Κάιρο κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, στον απόηχο της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Οι διαπραγματεύσεις στην τριμερή για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών προκάλεσαν την ενόχληση της Τουρκίας με το δημοσίευμα της Yeni Safak να υποστηρίζει πως Αθήνα και Κάιρο φιλοδοξούν να οριοθετήσουν ευρεία θαλάσσια ζώνη που θα αρχίσει νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα περιορίζει δραστικά τις ευκαιρίες της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Yeni Safak: «Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη»-1

Σύμφωνα πάντα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, το παραπάνω σχέδιο «καταδικάζει» την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, ενώ μάλιστα παρουσιάζει χάρτες στους οποίους σημειώνει ότι ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια και να φτάνει έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας πλήρως την Ελλάδα από την Κύπρο.

Yeni Safak: «Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη»-2

Κλείνοντας, η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει σε έλθει σύντομα σε συνεννόηση με την Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα σχέδια Αθήνας – Καίρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή