ΟΛΜΕ κατά χορηγιών και υπέρ… αγώνων για εξοπλισμό στα σχολεία

ΟΛΜΕ κατά χορηγιών και υπέρ… αγώνων για εξοπλισμό στα σχολεία

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΟΛΜΕ αφορίζει τις χορηγίες που έρχονται να καλύψουν ελλείψεις των σχολείων και ζητεί από τους γονείς να διεκδικήσουν αγωνιστικά επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εξοπλισμό και υποδομές. Σε μία απόφαση που ελήφθη χθες με τις 6 ψήφους των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ έναντι των άλλων 5 μελών του, το Δ.Σ. της μεγαλύτερης ομοσπονδίας του δημόσιου τομέα στήριξε την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που τάχθηκε κατά της χορηγίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη για εργαστηριακό εξοπλισμό των σχολείων. Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί και οι αποφάσεις τους πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής, καθώς επιτίθεται στα ΜΜΕ που επέκριναν την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας! Συνολικά 21 γυμνάσια από τα 34 στη Μαγνησία φέρεται να κατέθεσαν αίτημα χορηγίας προς το Ιδρυμα Μποδοσάκη για τον εξοπλισμό εργαστηρίων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι «με αφορμή την έκταση που έλαβε στα ΜΜΕ το θέμα των χορηγιών σε σχολικές μονάδες και την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να αρνηθεί χορηγικά προγράμματα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επαναβεβαιώνει την αντίθεσή του στη λογική των χορηγιών από εταιρείες (βλ. ανακοίνωση 22/6/18) και επισημαίνει ότι η συντήρηση, ο εξοπλισμός, η λειτουργία και η στελέχωση του δημόσιου σχολείου είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας. Τα τελευταία χρόνια η μειωμένη κατά 50% χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τα προβλήματα σε εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές, καθώς και η υποστελέχωση σε προσωπικό έχουν δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είναι αντίθετο με την οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της παιδείας που επιτυγχάνεται μέσω της προβολής και διαφήμισης πολυεθνικών εταιρειών και των χορηγιών κοινωφελών ιδρυμάτων. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στις 5/9/18 απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκε κυρίως από ΜΜΕ και άλλους φορείς».

Η ΟΛΜΕ, μάλιστα, καλεί «το εκπαιδευτικό κίνημα (εκπαιδευτικούς – γονείς – μαθητές) να διεκδικήσουν αγωνιστικά επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων. Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να μη διευκολύνουν διαφημιστικές καμπάνιες», και «το υπουργείο Παιδείας να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα, ωστόσο μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών (ΚΚΕ) ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μαζί του, ο υπουργός έχει ταχθεί υπέρ των χορηγιών ιδρυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή