Μητσοτάκης: Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας η κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας η κυβέρνηση

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας άμεσα εκλογές. Από την Κορινθία και τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο Πάνος Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση όταν τον Ιούλιο η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική, όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών.

«Oλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας με ένα ετερόκλητο δίδυμο το οποίο το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν λίγες μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας. Όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος και όσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνεται στα εθνικά θέματα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα.

«Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει, η ΝΔ διεκδικεί μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή για να δώσει ένα τέρμα σε αυτή την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών για να μπορέσουμε επιτέλους να φύγουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ανάπτυξη και να εξασφαλίσουμε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ένα καλύτερο αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας η κυβέρνηση-1

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταστροφές στην Κορινθία, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είναι μεγάλες οι καταστροφές στην Κορινθία, ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τη χώρα πριν από 2 εβδομάδες. Μόνο που αυτό δεν μπορεί πια να αποτελεί δικαιολογία. Διότι γνωρίζουμε ότι ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής θα έχουμε περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, περισσότερες πλημμύρες. Και δεν αρκεί μόνο εκ των υστέρων να ερχόμαστε να διορθώνουμε τις ζημιές.

Θα πρέπει να σχεδιάζουμε και να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί ως προς την πρόληψη και την προστασία της περιουσίας, αλλά και των ζωών των συμπολιτών μας απέναντι σε τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως ξέρετε -και με αφορμή την πολύ μεγάλη εθνική καταστροφή που χτύπησε το Μάτι πριν από 3 μήνες- η Ν.Δ. έχει καταθέσει ένα συγκροτημένο συνολικό σχέδιο για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί η πολιτική προστασία στη χώρα μας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις φυσικές καταστροφές που ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας. Και βέβαια ανάμεσα σε αυτές είναι και τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα απέναντι στα οποία η Κορινθία και ειδικά οι παραθαλάσσιες πόλεις της Κορινθίας είναι απολύτως εκτεθειμένες».

Μητσοτάκης: Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας η κυβέρνηση-2

 

Σχετικά με τη στήριξη προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:

«Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε σήμερα μαζί τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και θα έχει τη στήριξή μας για να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα. Και επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη τα οποία έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα για να μπορέσει να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι επίσης απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ την ίδια ώρα με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ εξαπέλυε επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή δηλώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «O αγαπημένος Υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. Η ΝΔ δεν εκφοβίζεται. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή