Reuters: Εξασφαλισμένη η πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Reuters: Εξασφαλισμένη η πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξασφαλισμένη θεωρούν την υποστήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή -με ψήφους από ανεξάρτητους και κεντροαριστερούς βουλευτές- κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με δηλώσεις τους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα σε ανταπόκρισή του, το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται στο νέο κύμα αβεβαιότητας που πυροδότησαν για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού οι πρόσφατες τοποθετήσεις του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου και αφού περιγράψει τους αριθμητικούς συσχετισμούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σημειώνει:

«Αλλά σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τους φόβους για μία κυβερνητική κατάρρευση, εάν η Συμφωνία για τη ‘Μακεδονία’ φθάσει για ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η υποστήριξη από τους ανεξάρτητους και κεντροαριστερούς βουλευτές έχει ήδη διασφαλισθεί».

«Ωστόσο τα σχόλια Καμένου πυροδότησαν εντονότατη διαμάχη ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει στην ανταπόκρισή του το διεθνές πρακτορείο αναφερόμενο στα όσα εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο άρθρο, σημειώνεται ότι ο «Πάνος Καμμένος με τις απειλές του να αποσυρθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στο κοινοβούλιο, ενισχύει την αβεβαιότητα σε μια χώρα που μόλις βγήκε από πρόγραμμα διάσωσης», και προστίθεται ότι «η συμφωνία των Πρεσπών που πέτυχε ο Τσίπρας «διέλυσε το μήνα του μέλιτος του (κυβερνητικού) συνασπισμού» μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης τον Αύγουστο, στρέφοντας ξανά την προσοχή της κοινής γνώμης στις αντιφάσεις του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το δημοσίευμα αναπαράγει και τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ότι «είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα όταν ένας κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί στο σημείο να αναγκάζεται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή