Στη Φλόριντα Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ -Στις περιοχές που έπληξε ο κυκλώνας

Στη Φλόριντα Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ -Στις περιοχές που έπληξε ο κυκλώνας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ έφθασαν στη Φλόριντα για να επιθεωρήσουν με ελικόπτερο τις καταστροφές που προκάλεσε ο φονικός κυκλώνας Μάικλ, επισημαίνοντας ότι βασική προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση φαγητού και στέγασης για τους πληγέντες.

Το προεδρικό ζεύγος υποδέχθηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ στην αεροπορική βάση Eglin στη Φλόριντα, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων δυτικά από τις περιοχές που σάρωσε ένας από τους σφοδρότερους κυκλώνες στις ΗΠΑ, συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 250 χιλιομέτρων την ώρα. 

Στη Φλόριντα Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ -Στις περιοχές που έπληξε ο κυκλώνας-1

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ σκοπεύουν να επισκεφθούν και τη Τζόρτζια, που επλήγη επίσης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προτού επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα, έγινε γνωστό από την αμερικανική προεδρία.

Ο μεγιστάνας, έχοντας στο πλευρό του τον Σκοτ, έναν Ρεπουμπλικάνο που έχει θέσει υποψηφιότητα για την αμερικανική Γερουσία στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, δήλωσε ότι βασικός στόχος της ημέρας είναι «να διασφαλίσουμε ότι όλοι είναι ασφαλείς, ότι έχουν να φάνε».

Στη Φλόριντα Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ -Στις περιοχές που έπληξε ο κυκλώνας-2

 «Ξέρετε, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχουν σπίτια» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους προτού επιβιβαστεί στο ελικόπτερο για να επιθεωρήσει από ψηλά τις πληγείσες περιοχές της βορειοδυτικής Φλόριντα. «Σε ορισμένοι από αυτούς δεν έχει απομείνει ούτε ίχνος του σπιτιού τους… επομένως το βασικότερο είναι να παράσχουμε τρόφιμα, νερό και ασφάλεια». 

Στη Φλόριντα Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ -Στις περιοχές που έπληξε ο κυκλώνας-3

Την ίδια ώρα το ύψος των ζημιών υπολογίζεται μεταξύ 6 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη ασφαλιστική εταιρεία AIR Worldwide. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 4 πολιτείες. Δεκάδες αγνοούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή