Αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ

Αποχώρηση του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ομάδα φοιτητών προχώρησε σε διαμαρτυρία στο χώρο όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Σύγκλητος.

Αίτημα των περίπου 50 φοιτητών που φέρεται να ήταν το να μην υπάρξει απόφαση εκ μέρους της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου ολοκληρώθηκε εσπευσμένα περί τις 10.00 το πρωί.

Λίγη ώρα μετά την λήξη του επεισοδίου, οι Πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του «Ρουβίκωνα» να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή».
 
Οι Πρυτανικές Αρχές τονίζουν ακόμη πως «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή