Η Μέι θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες τις θέσεις της για το Brexit

Η Μέι θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες τις θέσεις της για το Brexit

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ θα ακούσουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να παρουσιάζει την άποψή της για τις συνομιλίες του Brexit προτού οι ίδιοι συζητήσουν μεταξύ τους πώς να προχωρήσουν κατά τη διάρκεια του δείπνο της συνόδου κορυφής αύριο το βράδυ, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της EU για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ καθώς και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα τους μιλήσει για τις προετοιμασίες για την περίπτωση να μην υπάρξει συνθήκη για το Brexit πριν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο.

Ο αξιωματούχος, που εμπλέκεται στην προετοιμασία της συνόδου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ενταθούν αυτού του είδους οι προετοιμασίες, αλλά ότι είναι επίσης απαραίτητο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή