Βίντεο του Bansky «δείχνει» πως ήθελε να καταστρέψει ολοσχερώς τον διάσημο πίνακά του

Βίντεο του Bansky «δείχνει» πως ήθελε να καταστρέψει ολοσχερώς τον διάσημο πίνακά του

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο του μυστηριώδους καλλιτέχνη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του από τις πρόβες για την καταστροφή του έργου του με τίτλο «Κορίτσι με Μπαλόνι» (Girl With Balloon) που πωλήθηκε για 1,18 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby'sμε σκοπό να βάλει τέλος στις φήμες ότι η μερική καταστροφή του ήταν ένα διαφημιστικό τρικ. 

Στα πλάνα του βίντεο υπό τον τίτλο «Shred the Love: the Director's Cut», ο Bansky παρουσιάζει την εγκατάσταση του μηχανισμού αλλά και η στιγμή της ενεργοποίησής του μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας. Το πλάνο που «δείχνει» τον πίνακα να καταστρέφεται ολοσχερώς συνοδεύεται από τη φράση «στις πρόβες λειτουργούσε πάντα». 

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα έναντι 1,04 εκατ. στερλίνες (1,18 εκατ. ευρώ) τον πίνακα του αινιγματικού καλλιτέχνη Banksy, ο οποίος αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πλειοδότησή του στο Λονδίνο στις 5 Οτωβρίου , επιβεβαίωσε αμέσως μετά πως θα καταβάλει το τίμημα του έργου στον Οίκο δημοπρασιών Sotheby's .

Το «Κορίτσι με Μπαλόνι» (Girl With Balloon), ναι μεν έγινε λωρίδες από τον καταστροφέα εγγράφων που ο καλλιτέχνης είχε εφαρμόσει στο πίσω μέρος της κορνίζας, αλλά ακριβώς αυτά τα κομμάτια του πίνακα θεωρείται πλέον πως αποτελούν ένα νέο έργο, που ο ίδιος ο Banksy έχει ονομάσει «Love is in the Bin», δηλαδή «Η αγάπη είναι στον σκουπιδοτενεκέ».

Η γυναίκα που αγόρασε το έργο είναι μία «Ευρωπαία συλλέκτρια» με μακρά συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οίκο δημοπρασιών, είχαν σημειώσει σε ανακοίνωσή τους οι Sotheby's, που απέφυγαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά της.

«Οταν το σφυρί σήμανε την τελική πράξη της δημοπράτησης του πίνακα, την περασμένη εβδομάδα, αρχικά συγκλονίστηκα, όπως σταδιακά άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως μόλις είχα κάνει δικό μου έναν σταθμό στην ιστορία της τέχνης», τόνισε η ίδια η συλλέκτρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Sotheby's. 

Με πληροφορίες από The Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή