Διγλωσσία στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα στα Σκόπια

Διγλωσσία στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα στα Σκόπια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων στο αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση. Για «πολύ μεγάλο βήμα στην κοινή επιτυχία των δύο χωρών» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης υιοθέτησε τις καταγγελίες περί δωροδοκίας και εκβιασμών των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ.

Ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σημειώνοντας πως απόψε επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών. Ενα πολύ σημαντικό βήμα, όπως συμπλήρωσε, για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών.  

Αντιθέτως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φάνηκε να υιοθετεί τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία.

«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή