Ορκίστηκε ΥΠΕΞ ο Αλ. Τσίπρας – Τετ α τετ με Κοτζιά στην τελετή παραλαβής του υπουργείου

Ορκίστηκε ΥΠΕΞ ο Αλ. Τσίπρας – Τετ α τετ με Κοτζιά στην τελετή παραλαβής του υπουργείου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη τους τε α τετ συνάντηση θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς μετά την παραίτηση του τελευταίου από το Υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου λίγο μετά τις 10.30 πμ ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με πολιτικό όρκο. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του παραιτηθέντος Νίκου Κοτζιά, με τον οποίο πιθανώς θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Χθες ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την 12η Ευρασιατική Σύνοδο, επιχείρησε να ρίξει «γέφυρες» προς την πλευρά τού τέως υπουργού.

Ερωτηθείς για την παραίτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε ότι το ζήτημα για εκείνον «θεωρείται λήξαν», και έπλεξε το εγκώμιο του Ν. Κοτζιά λέγοντας ότι «αφήνει πίσω του στο υπουργείο Εξωτερικών ένα σπουδαίο έργο» και προσθέτοντας πως «έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ για όλους εμάς».

Αφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας από εδώ και στο εξής, λέγοντας πως σε όλη αυτή τη διάρκεια των 3,5 ετών, ο κ. Κοτζιάς ήταν για εκείνον «ανοιχτό βιβλίο» και ως τέτοιο «θα συνεχίσω να τον συμβουλεύομαι».

Οσον αφορά το θέμα της επιστολής Κοτζιά και την προχθεσινή αναφορά τού τέως υπουργού, πως είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού η δημοσιοποίησή της, ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως η επιστολή θα διαβαστεί μόλις επιστρέψει στην Αθήνα, απέρριψε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας πως «δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως “αυστηρά προσωπικές”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή