Ο Ερντογάν θα λύσει την σιωπή του για τον Κασόγκι

Ο Ερντογάν θα λύσει την σιωπή του για τον Κασόγκι

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι «θα κάνει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις» σχετικά με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι την ερχόμενη Τρίτη, σε συνάντηση με μέλη του κυβερνώντος κόμματός του AK στο κοινοβούλιο.

«Θα μιλήσω σχετικά με αυτό το θέμα την Τρίτη στη συνάντηση της ομάδας του κομμάτος», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, μια μέρα αφού η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο Κασόγκι έχασε τη ζωή του μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

«Επιθυμούμε τη δικαιοσύνη εδώ, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ριάντ διαβεβαίωνε μέχρι τότε ότι ο Κασόγκι έφυγε ζωντανός από το προξενείο.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι οι 15 Σαουδάραβες που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου με δύο αεροσκάφη έχουν σχέση με τον θάνατο του Κασόγκι.«Γιατί αυτοί οι 15 άνδρες ήρθαν εδώ; Γιατί 18 άτομα συνελήφθησαν;», ρώτησε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είχε κάνει έως σήμερα μεγαλόστομες δηλώσεις για τον θάνατο του Κασόγκι και περιοριζόταν να επικαλείται την έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ερντογάν προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποφύγει την πλήρη ρήξη με τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: Reuters – ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή