Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία των Πρεσπών φθάσει στη Βουλή, εμφανίστηκε ο κυβερηνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ρ/σ Realfm ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε:

«Από τη μεριά της η κυβέρνηση, και ιδιαίτερα από τη μεριά του Πρωθυπουργού, ποτέ ένα κακώς εννοούμενο μικροπολιτικό συμφέρον ή οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν θα μπουν πάνω από αυτό το οποίο θεωρεί και είναι συμφέρον της χώρας. Επομένως, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής, εφόσον ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται να γίνει πριν τα τέλη Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά οφείλει να καταθέσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, να συζητήσει επ’ αυτής και τελικά να την κυρώσει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προβλέπεται. Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά θα συμβούν καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωση χωρίς να προκληθούν οιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με τη συμφωνία».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Καμμένου ότι εφόσον έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε: «Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία».

Και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Βεβαίως, και θα έχει είμαι πεπεισμένος για αυτό. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση που δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τώρα».

Κληθείς δε να σχολιάσει την παραίτηση Κοτζιά, είπε: «Ο κ. Κοτζιάς όπως είπε και ο Πρωθυπουργός είναι ένα πολιτικό στέλεχος και ένας διανοούμενος που ο Πρωθυπουργός σέβεται και ακούει και με τον οποίο συζητάει, είχε και θα έχει μια στενή συνεργασία. Έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες ως προς την παραίτησή του που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν περιγράφουν την κατάσταση όπως έχει. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι η ενότητά της. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά όπως είναι για παράδειγμα η πρωτοβουλία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχωρά, αυτό είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή