Συνελήφθη συμμορία που κατηγορείται για ληστείες και για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών

Συνελήφθη συμμορία που κατηγορείται για ληστείες και για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίαιη συμμορία, που κατηγορείται για ληστείες και κλοπές στην Αττική, καθώς και για απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Το περασμένο Σάββατο, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν επτά άτομα, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν δίσταζαν σε κάποιες περιπτώσεις να κακοποιήσουν ενοίκους κατοικιών όταν εισέβαλαν σε αυτές.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η συμμορία εμπλέκεται σε 10 ληστείες, 18 κλοπές και σε 2 περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες κινούμενοι με τα οχήματά τους, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατόπτευαν οικίες που ήταν υποψήφιοι στόχοι.

Σε περιπτώσεις που εντόπιζαν ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα, στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους σε κοντινό σημείο και εισέβαλαν αιφνιδιαστικά, ενώ ακινητοποιούσαν τα θύματά τους με την άσκηση σωματικής βίας.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους ενοίκους κατά τη διάρκεια των ληστειών, κυρίως ηλικιωμένα άτομα και νεαρά κορίτσια, τα οποία χτυπούσαν άγρια για να τους αποκαλύψουν σημεία απόκρυψης χρημάτων και αντικειμένων αξίας.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση κακοποίησαν σεξουαλικά νεαρό θύμα τους.

Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή. Εάν απουσίαζαν οι ένοικοι, παραβίαζαν κύριες εισόδους, παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο της εγκληματικής τους δράσης είναι ότι, σε περιπτώσεις εντοπισμού τους από αστυνομικούς, ανέπτυσσαν ταχύτητα και ενεργούσαν επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγουν.

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις εμβόλισαν μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι δράστες διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία επιχειρησιακά οχήματα της οργάνωσης, ηλεκτρονικές συσκευές, ναρκωτικές ουσίες και άλλα τιμαλφή.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, βιασμό, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, απείθεια, διακεκριμένες φθορές και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή