Μπάσκετ: Δεν τα κατάφερε ούτε στο Ισραήλ ο ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Δεν τα κατάφερε ούτε στο Ισραήλ ο ΠΑΟΚ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα λάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο και η έλλειψη σωματικών και πνευματικών αντοχών δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να φθάσει στην πρώτη νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ και μοιραία ηττήθηκε 72-68 από τη Χάποελ Χολόν, στο Ισραήλ, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο (34-42), αλλά στο δεύτερο δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 68-63 στο 38΄, με δύο βολές του Γκος, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους τρεις πόντους, αλλά δέχτηκε σερί 4-0 και συνεχίζει χωρίς νίκη, ενώ έχει και σημαντικά παράπονα από τη διαιτησία.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Φιλ Γκος (23 π.), αλλά δεν υπήρχε η ανάλογη συνεισφορά των συμπαικτών του στην παραγωγή του σκορ και τον ακολούθησε με διψήφιο αριθμό πόντων μόνο ο Μαργαρίτης (11). Από τη Χολόν, που εκτέλεσε διπλάσιες ελεύθερες βολές, ξεχώρισαν ο Καλίφ Γουάιτ (14 π.), ο Γουόλντεν (12 π.) και ο Κλάιν (9 π.).

Η «σκυτάλη» της τρίτης αγωνιστικής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ περνάει σήμερα στις ελληνογερμανικές αναμετρήσεις που θα δώσει η ΑΕΚ, υποδεχόμενη την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ (19.30), και στον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος είναι αήττητος και θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μπαϊρόιτ (21.00). Στην κάτοχο του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, η συμμετοχή ή όχι του αρχηγού Ντούσαν Σάκοτα θα αποφασιστεί πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ, ενώ εκτός της 12άδας έμειναν οι τραυματίες Καββαδάς και Ρογκαβόπουλος. Με την αποστολή της Μπάμπεργκ δεν ταξίδεψε στην Αθήνα ο αρχηγός της, Νίκος Ζήσης, που επρόκειτο να τιμηθεί από τους γηπεδούχους για την προσφορά του επί 8 χρόνια. Ο Προμηθέας, που έχει γνωρίσει δύο ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά η εκκίνησή του στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ιστορίας του είναι εντυπωσιακή, μπορεί να φθάσει και στην τρίτη συνεχόμενη νίκη, απέναντι στην Μπαϊρόιτ που δεν έχει ακόμα νικήσει στον 4ο όμιλο.

• Για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup, o Αρης θα δοκιμαστεί στην Ουκρανία από την Ντνίπρο (19.00), μετά την εντός έδρας ήττα του από τη φινλανδική Κατάγια και αναζητεί το νικηφόρο αποτέλεσμα για την αλλαγή της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.

• Στην αφετηρία της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας γυναικών θα βρεθεί σήμερα ο Ολυμπιακός, καθώς και η Νίκη Λευκάδας, στην ίδια θέση για το Eurocup γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» θα στερηθούν την έδρα της Γλυφάδας (ο δήμος δεν έχει εξασφαλίσει άδεια τέλεσης ευρωπαϊκών αγώνων από την Περιφέρεια Αττικής) και θα παίξει με την τουρκική Φενέρμπαχτσε (19.00) για τον δεύτερο όμιλο (οκτώ ομάδες, προκρίνονται οι 4 πρώτες) στη Χαλκίδα, ενώ η ομάδα της Λευκάδας θα αντιμετωπίσει την Γκαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη (17.00).

• Ο Παναθηναϊκός άρχισε, χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι, την προετοιμασία του για τον εντός έδρας αγώνα με τη Ζαλγκίρις, μεθαύριο, αλλά υπάρχουν, έστω και περιορισμένες, πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην 12άδα.

Στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχουν απόντες στις προπονήσεις, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μακάμπι, που θα έρθει στην Αθήνα χωρίς τον τραυματία Τζέρεμι Πάργκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή