Οι εργασίες για την μεταμόρφωση του ξενοδοχείου Ακτίς στην Πάτμο, αφορούσαν στην αποκατάσταση και ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου, αλλά και στην προσθήκη νέων συγκροτημάτων.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νεόκτιστα διώροφα συγκροτήματα με κοινόχρηστη πισίνα, αλλά και διώροφες σουίτες με πισίνα και αυλή. Στην κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε πληθώρα υλικών με βασική χρωματική επιλογή το λευκό.

Αν και το νέο κτίριο δεν έχει αυστηρή μορφολογική σχέση με το αρχικό κτίριο του αείμνηστου Άρη Κωνσταντινίδη, o Μίλτος Δάλλας, ο οποίος ανέλαβε την ανακατασκευή του ξενοδοχείου, προσπάθησε να μην κάνει μεγάλες επεμβάσεις στην αρχική του όψη.

Οι εργασίες είχαν ως στόχο την ανακατασκευή του εσωτερικού, ώστε να συνάδει με τα πρότυπα και την αισθητική ενός σύγχρονου ξενοδοχείου 5 αστέρων, πάντα με σεβασμό στον οικισμό που εντάσσεται το ξενοδοχείο.

Η σύνθεση του νέου κτιρίου βασίζεται στον εσωτερικό δρόμο του κτιρίου, περιμετρικά του οποίου έχουν χτιστεί τα νέα συγκροτήματα, ενώ την διαδρομή ομορφαίνουν οι λευκοί πέτρινοι τοίχοι που στοιχίζονται εκατέρωθεν του δρόμου.

Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικο Γραφείο ISV / www.isv.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ