Η «μοναξιά» του ποδηλάτη Χρήστου Βολικάκη

Η «μοναξιά» του ποδηλάτη Χρήστου Βολικάκη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Ελληνας ποδηλάτης πίστας που αγωνίζεται με επισκευασμένες ρεζέρβες, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Ο Χρήστος Βολικάκης πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο αγώνισμα των πόντων και ανέβηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στους πόντους και στη δεύτερη στα αγωνίσματα του σκρατς και του όμνιουμ. Αύριο αρχίζει την προσπάθειά του στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, στον Καναδά, και όλα αυτά χωρίς καμία στήριξη από κρατικό φορέα.

Το σιρκουί του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησε από τη Γαλλία, συνεχίζεται σε Καναδά, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Νέα Ζηλανδία και Χονγκ Κονγκ. Ο Χρήστος Βολικάκης διεκδικεί τον τίτλο του κυπελλούχου κόσμου και παράλληλα συλλέγει βαθμούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Πρέπει να αγωνιστώ σε όλες τις διοργανώσεις για να μαζέψω βαθμούς για την πρόκριση. Από το Ρίο μέχρι σήμερα πορεύομαι μόνος, με χορηγούς και φίλους. Μέχρι τους Ολυμπιακούς ο δρόμος είναι μεγάλος. Ελπίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα με βοηθήσουν η πολιτεία και η ομοσπονδία. Τη ρεζέρβα που έχω μαζί μου την έχουμε κολλήσει. Σε αυτό το επίπεδο δεν τρέχεις με επισκευασμένες ρόδες», δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής της ποδηλασίας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καναδά, ο Χρήστος Βολικάκης αύριο θα αγωνιστεί στο σκρατς και μεθαύριο στο όμνιουμ. Ως προπονητή έχει μαζί του τον Στέργιο Σαλπαδήμο. «Ο προπονητής ήρθε μαζί μου χωρίς να πληρωθεί. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι. Τα καλά αποτελέσματα που φέρνω μου δίνουν δύναμη. Εάν είχα και τα βασικά θα ήταν καλύτερα. Σε λίγο θα αρχίσουν οι βροχές. Η θερμοκρασία στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι χαμηλή και δεν θα βοηθάει στην προπόνηση. Εμαθα να δουλεύω έτσι», μας είπε ο εν ενεργεία κορυφαίος ποδηλάτης μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή