Τέλος ο Λοπετέγκι από τη Ρεάλ, απομακρύνεται ο Κόντε

Τέλος ο Λοπετέγκι από τη Ρεάλ, απομακρύνεται ο Κόντε

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση απόλυση του τεχνικού Γιούλεν Λοπετέγκι προέβη χθες η Ρεάλ Μαδρίτης, μία μέρα μετά τη συντριβή με 5-1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα την Κυριακή. Προσωρινή λύση αποτελεί ο τεχνικός της δεύτερης ομάδας Σαντιάγο Σολάρι.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ συνήλθε χθες βράδυ εκτάκτως και χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Λοπετέγκι ανακοίνωσε την απόλυσή του, κι ενώ η «αρρωστημένη» κατάσταση στη Ρεάλ φέρεται να διώχνει και τον πιθανότερο διάδοχο του Βάσκου, τον Αντόνιο Κόντε.

Στον τελευταίο αγώνα του τριμήνου που πέρασε ο πρώην εκλέκτορας της Ισπανίας στον πάγκο της «βασίλισσας», η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη μεγάλη της αντίπαλο παρά την απουσία του Λιονέλ Μέσι, αλλά με χατ τρικ του Λουίς Σουάρες και την ανοιχτή παλάμη («μανίτα») που συμβολίζει τα πέντε γκολ να στοιχειώνει ξανά τους πρωτευουσιάνους.

Η απόλυση του κ. Λοπετέγκι κατέστη άμεσα επιβεβλημένη, αν και είχε αναβληθεί εδώ και μέρες λόγω έλλειψης διαδόχου. Τα ηνία αναλαμβάνει ο Αργεντινός τεχνικός της Καστίγια (Β΄ ομάδας της Ρεάλ), ο κ. Σολάρι, για μία μέγιστη περίοδο των 14 ημερών, καθώς οι κανονισμοί στην Ισπανία επιβάλλουν περιορισμό στους προσωρινούς τεχνικούς.

Σύμφωνα με την εφημερία Marca, εκτός από τον κ. Λοπετέγκι, μερίδιο ευθύνης για τη φετινή πορεία της Ρεάλ έχει κι ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ: «Δεν ευθύνεται μόνο ο Γιούλεν. Η καταστροφική θητεία του Λοπετέγκι τελειώνει με την ταπεινωτική ήττα από μια Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι. Ο Κόντε έρχεται ως… πυροσβέστης για να διορθώσει τον ανεπαρκή σχεδιασμό που έκανε ο Φλορεντίνο».

Θα έρθει, όμως, τελικά; Νεότερα ρεπορτάζ αργά χθες βράδυ έκαναν λόγο για δεύτερες σκέψεις του Ιταλού πρώην προπονητή της Τσέλσι, διότι σύμφωνα με Ιταλό ρεπόρτερ κάποιοι παίκτες της Ρεάλ δεν τον θέλουν. Γι’ αυτό και αναφέρονται ξανά τα ονόματα και άλλων υποψηφίων, όπως του εκλέκτορα του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

• Σε συνέντευξή του στο France Football, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πέρεθ τον έβλεπε ως «αντικείμενο των επιχειρήσεών του». Επίσης, μίλησε και για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους: «Εάν ήταν οικονομικό ζήτημα, θα είχα πάει στην Κίνα. Εκεί μου έδιναν πέντε φορές περισσότερα χρήματα. Η διαφορά είναι ότι η Γιουβέντους μου έλεγε την αλήθεια. Μου έδειξε ότι με θέλει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή