Το ζέπελιν του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «Akron» πετάει πάνω από το Μανχάταν κατά την επιστροφή του στη βάση του στο Νιου Τζέρσεϊ, μετά το πέρας του παρθενικού του ταξιδιού πάνω από τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. (AP Photo)


Οι υπάλληλοι και οι πελάτες ενός καταστήματος παρακολουθούν με περιέργεια τη μάχη που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια τους, καθώς άντρες μία αντισοβιετικής πολιτοφυλακής στοχεύουν με τα όπλα τους άντρες της κομμουνιστής μυστικής αστυνομίας της Ουγγαρίας, κατά τη διάρκεια της Ουγγρικής Επανάστασης, στο κέντρο της Βουδαπέστης, το 1956. (AP Photo)


Με ένα ειρωνικό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του, ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν επιδεικνύει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Chicago Daily Tribune της επομένης των προεδρικών εκλογών της 2ας Νοεμβρίου του 1948, στις οποίες ο Δημοκρατικός πολιτικός κατάφερε να διατηρήσει το προεδρικό αξίωμα, το οποίο ανέλαβε στην τελευταία φάση του πολέμου, μετά τον θάνατο του Φραγκλίνου Ρούζβελτ, το 1945. Βασιζόμενη στα πρόωρα αποτελέσματα των εκλογών, η εφημερίδα ανακήρυξε λανθασμένα νικητή τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Τόμας Ντιούι. (AP Photo/Byron Rollins)


Έξι ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης για την ανάδειξη του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης και Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι εκφωνεί λόγο μπροστά από 12.000 υποστηρικτές του, στην πόλη του Σαχ Χοσέ, στην Καλιφόρνια, το 1960. Η ισπανική κληρονομιά της πόλης αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις μεγάλες επιγραφές που κατέκλυσαν την πόλη για την υποδοχή του. (AP Photo/stf)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ