Κέρδη σε ευρωπαϊκές αγορές και Wall Street

Κέρδη σε ευρωπαϊκές αγορές και Wall Street

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανοδικά κινείτο μέχρι το βράδυ και η Wall Street, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones να σημειώνει κέρδη 1,40% και τον S&P κέρδη 1,50%. Αιτία της γενικευμένης ευφορίας που επικράτησε στους επενδυτές παρά την επιβράδυνση στην Κίνα ήταν τα καλά αποτελέσματα πολλών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων οι L’Oreal και Sanofi, αλλά και τραπεζών όπως οι Standard Chartered και Santander. Η μετοχή της L’Oreal σημείωσε άνοδο 6,7%, ενώ της φαρμακοβιομηχανίας Sanofi και των τραπεζών Santander και Standard Chartered σημείωσαν άνοδο 2,9% και 3,1% αντιστοίχως.

Ετσι ύστερα από έναν ταραχώδη Οκτώβριο στη διάρκεια του οποίου πολλές συνεδριάσεις έληξαν με όλες τις αγορές στο κόκκινο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,74%.

Εκτός από τα θετικά αποτελέσματα των εταιρειών, οι ευρωπαϊκές αγορές πήραν ώθηση από την άνοδο που σημείωσαν οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών, χάρη στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Αργά το βράδυ το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 65,75 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 75,59 δολάρια το βαρέλι. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 1,31%, ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης με άνοδο 1,42%, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο CAC 40, που έκλεισε με άνοδο 2,31%. Σχολιάζοντας το θετικό κλίμα, ο Ράιαν Νέουμαν, αναλυτής της Informa Financial Intelligence, τόνισε πως πολλές μεγάλες επιχειρήσεις σημείωναν πτώση στη διάρκεια του Οκτωβρίου, «αλλά η διόρθωση που επέφεραν τα αποτελέσματα των εταιρειών έδωσε σε μερικούς αισιόδοξους επενδυτές την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι την κατάλληλη στιγμή».

Υπό τη σκιά, πάντως, της επιβράδυνσης που σημειώνει η ανάπτυξη της Ευρωζώνης, το ευρώ κινείτο πτωτικά χθες, σημειώνοντας απώλειες 0,25%, στο 1,1313 δολάριο, ενώ ο δείκτης του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι διεθνών νομισμάτων σημείωσε άνοδο 0,09%. Ο χρυσός, αντίθετα, που στη διάρκεια του Οκτωβρίου σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιανουάριο, χθες υποχώρησε κατά 0,8%, στα 1.212,64 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της Ευρωζώνης κινήθηκαν ανοδικά, με εξαίρεση εκείνες των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας που υποχώρησαν χθες, αν και έχουν αυξηθεί κατά 27 μονάδες βάσης. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου εξαιτίας τη στροφής των επενδυτών στις μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή