ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαίνια για το μεγαλύτερο άγαλμα του κόσμου

O Σαρντάρ Πατέλ, ένας από τους πατέρες του ινδικού κράτους, ατενίζει από τα 182 μέτρα τους λόφους του Γκουτζαράτ. Το δύο φορές υψηλότερο από το Αγαλμα της Ελευθερίας και προϋπολογισμού 400 εκατ. δολαρίων άγαλμα εγκαινιάστηκε χθες από τον Ινδό πρωθυπουργό Μόντι, ο οποίος επιδιώκει να αναδείξει ηγετικές φυσιογνωμίες διαφορετικές από τους ταυτισμένους με το αντιπολιτευόμενο κόμμα Γκάντι και Νεχρού.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εγκαινίασε χθες το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ.Το άγαλμα, ύψους 182 μέτρων, αναπαριστά τον πρώτο υπουργό Εσωτερικών της χώρας Σαρντάρ Βαλαμπάι Πατέλ, περισσότερο γνωστό ως Σαρντάρ Πατέλ ή «Iron Man της Ινδίας», και βρίσκεται στο χωριό Κεβαντίγια, στην περιοχή Ναρμάντα του Γκουτζαράτ, από όπου προέρχεται και ο Μόντι.Το κόστος κατασκευής ξεπέρασε τα 400 εκατ. δολάρια.

Ο Σαρντάρ Πατέλ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον αγώνα απελευθέρωσης της Ινδίας και ήταν ένας δημοφιλής ηγέτης που ήταν ταγμένος στην ευημερία των αγροτών. Η χθεσινή ημέρα σηματοδοτούσε, επίσης, τη συμπλήρωση 143 ετών από τη γέννηση του Σαρντάρ Πατέλ.

Το «Αγαλμα της Ενότητας» θα είναι επισκέψιμο από τις 3 Νοεμβρίου. Το άγαλμα, που βρίσκεται στο νησί Σάντου Μπετ στον ποταμό Ναρμάντα, συνδέεται με την πόλη Κεβάντια μέσω ενός δρόμου 3,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Είναι κατασκευασμένο να αντέχει σε ισχυρούς ανέμους και σεισμούς. Ολοκληρώθηκε μέσα σε τριάμισι χρόνια από 3.000 και πλέον εργάτες, ενώ στο έργο συμμετείχαν και 300 μηχανικοί.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ