Ποδόσφαιρο: Επεισόδια στην Πάτρα και κίνδυνος τιμωρίας

Ποδόσφαιρο: Επεισόδια στην Πάτρα και κίνδυνος τιμωρίας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερη μοίρα περνάει η νίκη του Ολυμπιακού επί της Παναχαϊκής με 2-0 στην Πάτρα, χάρη στην οποία εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο κάδρο κυριαρχεί ο κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας του Πειραιά ακόμη και με αφαίρεση τριών βαθμών (από το Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, αναλόγως το άρθρο που θα κληθεί σε απολογία) και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Ο λόγος είναι τα επεισόδια στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ανάμεσα σε οπαδούς των «ερυθρολεύκων» και στην αστυνομία και η χρήση δακρυγόνων που οδήγησαν σε δεκαπεντάλεπτη διακοπή του ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς υπογράμμισε: «Ηρθε μία διμοιρία από την Αθήνα μες στον κόσμο που ήταν ως επί το πλείστον από την Πάτρα και έριξε χημικά επειδή τσακώνονταν δύο 15χρονα. Πείτε μου τι λόγος υπήρχε για κάτι τέτοιο;». Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι της Πάτρας, η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κάνουν πολλά. «Απαράδεκτο το γήπεδο που μας έβαλαν από την ομοσπονδία να παίξουμε. Είναι απαράδεκτο από πλευράς της ΕΠΟ γιατί υποβαθμίζει το προϊόν και δημιουργεί πρόβλημα στη σωματική ακεραιότητα των παικτών», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς. Να σημειωθεί πως το δεύτερο εισιτήριο του 5ου ομίλου που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης θα το διεκδικήσουν η Παναχαϊκή με τον Λεβαδειακό. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στις 5 Δεκεμβρίου στην Πάτρα. Την ίδια μέρα ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Ξάνθη με τον Αρη Αβάτου, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Τα γκολ των «Πειραιωτών» πέτυχαν ο Τοροσίδης με κεφαλιά στο 38΄ και ο κορυφαίος παίκτης τους Ματίας Ναουέλ με σουτ στο 69΄.

ΠANAXΑΪΚΗ: Σούλης, Σταματόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (58΄ Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας (46΄ Κυνηγόπουλος), Κολ (73΄ Αργυρόπουλος), Μαυρίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Νάτχο (80΄ Φετφατζίδης), Ανδρούτσος, Ναουέλ (83΄ Μασούρας), Βρουσάι, Μάνος (75΄ Βοΐλης).

Με γκολ του Κασάδο στο 93΄ η Ξάνθη νίκησε στην Κέρκυρα την Κασσιόπη με 1-0 και την έβγαλε εκτός τροχιάς πρόκρισης. Με τον Τομάς Μπεντινέλι να κάνει χατ τρικ (20΄, 49΄, 67΄), ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε του Απόλλωνα Παραλιμνίου με 5-0 στη Ριζούπολη. Τα άλλα δύο γκολ τα σημείωσαν οι Ζοάο Πέδρο (57΄) και Κοντογιαννόπουλος (73΄). Στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε εύκολο έργο με τη Θύελλα Καμαρίου, την οποία νίκησε με 5-0, με καρέ του Λουκίνα (2΄, 31΄, 41΄, 71΄) και ένα γκολ του Σκόνδρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή