Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων με βάση την απόφαση του ΣτΕ

Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων με βάση την απόφαση του ΣτΕ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων των ποσών με βάση την απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για πολύπλοκο νομικό θέμα ενώ σημείωσε ότι «η απόφαση του μονομελούς διοικητικού πρωτοδικείου για τους δύο συνταξιούχους εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές στις συντάξεις που έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. από το 2012 και μετά, κρίθηκαν αντισυνταγματικές».

Ο κ. Τζανακόπουλος, πρόσθεσε ότι το ΣτΕ δεν έδωσε αναδρομική ισχύ στην απόφασή του.

Τόνισε ότι η απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ και γι’ αυτό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε παράλληλα  ότι ο νέος νόμος ευθυγραμμίστηκε με την απόφαση του ΣτΕ.

Πρόσθεσε πως οι αποφάσεις για ένστολους, γιατρούς δικαστικούς που αφορούν στα αναδρομικά, όπως το παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, θα καταβληθούν εντός του έτους. «Όλα αυτά τα ποσά έχουν συνυπολογιστεί και δεν επηρεάζεται ο συμφωνημένος στόχος με το Eurogroup για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή