Γαστρονόμος Νοεμβρίου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα: Χειμώνας στην κουζίνα

Οι σεφ του Γαστρονόμου ανανεώνουν την έννοια του ελληνικού comfort food και προτείνουν για το φετινό χειμώνα φαγητά αχνιστά, όπως ραγού με αρνί και ζυμαρικά στο φούρνο και ρεβίθια με πράσο, δυόσμο και χειμωνιάτικα λαχανικά.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-1

Γρήγορα στον καστανά

Εφοδιαζόμαστε με κάστανα και δημιουργούμε ένα εξαίσιο άλειμμα για το ψωμί, μια γλυκόξινη πάστα για κέικ και μαρμελάδα και σαλάτα με λαχανικά και καραμελωμένα κάστανα.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-2

Γιορτινό μενού από τα Βραβεία Ποιότητας 2019

Φίνο finger food από τη Νένα Ισμυρνόγλου, τον Αστέριο Κουστούδη, τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Θοδωρή Παπανικολάου για την απονομή των Βραβείων. Διαλέξαμε τις αγαπημένες μας συνταγές για να τις φτιάξετε και εσείς στήνοντας έναν εξαιρετικό μπουφέ με αιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-3

Το συνταγολόγιο του Νοεμβρίου

Ακολουθώντας το πρόγραμμα πετυχαίνουμε ποικιλία στα γεύματα και πολλά χαμόγελα στο τραπέζι. Απλές και γρήγορες συνταγές για κάθε μέρα όπως τα πικάντικα λεμονάτα ρεβίθια με λουκάνικο.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-4

Στα γρήγορα

Τι θα φάμε το βράδυ; Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος μας ετοίμασε 5 σβέλτες συνταγές για κοτόπουλο στο τηγάνι με ασιάτικες πινελιές, δροσερές σάλτσες και μαρινάδες. Ό,τι πρέπει για βραδινό.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-5

Νέα ελληνική κουζίνα

Ένας λόγος παραπάνω για να μαγειρέψουμε ξανά τα γιουβαρλάκια είναι γιατί ο σεφ Αστέριος Κουστούδης τα ετοίμασε με ξινολάχανο, πράσο και γιαούρτι.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-6

Τα κλασικά του Χριστόφορου Πέσκια

Σε μια από τις πιο αγαπημένες στήλες του περιοδικού ο σεφ μαγειρεύει το all time classic παστίτσιο αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά επιτυχίας.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-7

Ξινόγαλα, αριάνι και κεφίρ

Τα οφέλη τους πολλά. Πώς όμως θα τα εντάξουμε στη διατροφή μας; Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου ετοίμασε smoothie με κεφίρ, πάνκεικ με αριάνι και κασόπιτα με ξινόγαλα για το πρωινό μας.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-8

Χωριάτικη και τον χειμώνα

Αντί για ντομάτα βάζουμε παντζάρια και απογειώνουμε τη σαλάτα μας με τουρσί αγγουράκι, πιπεριές και κάππαρη.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-9

Πουρές από ψητές πατάτες

Τι αρωματικά θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και πώς θα πετύχουμε την τέλεια υφή; Ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου μας δείχνει πως θα μαγειρέψουμε τον τέλειο πουρέ πατάτας.

Poyres

Τα μυστικά του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Σπιτικός ζωμός, κρασί, βαλσαμικό, μπαχάρια, αλλά και μπέικον και κάστανα. Ένα περιποιημένο στιφάδο, ταμάμ για τα καλέσματα του Νοέμβρη.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-10

Στο ζαχαροπλαστείο

Εκλεκτά γλυκίσματα, εμπνευσμένα από τις συνταγές, τις πρώτες ύλες και τα αρώματα του Αιγαίου από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Γαστρονόμος Νοεμβρίου-11

Κυκλοφορεί στα περίπτερα με την Καθημερινή της Κυριακής, στις 11/11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή