AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2018 η Audemars Piguet γιορτάζει την 25ή επέτειο από τη γέννηση του Royal Oak Offshore, ενός εμβληματικού μοντέλου που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη μεγάλη έκθεση της Βασιλείας το 1993. Το πρώτο Royal Oak Offshore τάραξε τα ήρεμα νερά της ελβετικής ωρολογοποιίας. Ήταν μία πιο σπορ εκδοχή του πρωτότυπου και πιο κλασικού Royal Oak (που έφερε την υπογραφή του θρυλικού ωρολογοποιού Gerald Genta). Το Royal Oak Offshore απευθυνόταν εξαρχής σε ένα νεαρότερο ηλικιακά κοινό, γι’ αυτό άλλωστε και η σχεδίασή του έγινε από έναν εξαιρετικά νέο designer, τον Emmanuel Gueit, ο οποίος ήταν τότε μόλις 22 ετών! Η στιβαρή κάσα του ρολογιού είχε διάμετρο 42 χιλιοστά, μέγεθος που αν και σήμερα θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, την εποχή που κυκλοφόρησε θεωρείτο τεράστιο, γι’ αυτό και του χάρισε το παρατσούκλι «The Beast». Πολλοί θεωρούν ότι από το Royal Oak Offshore ξεκίνησε η παγκόσμια τάση για μεγαλύτερα ρολόγια, η οποία κυριάρχησε στην ωρολογοποιία επί τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Η επιτυχία του είναι αδιαμφισβήτητη, αφού από το πρώτο εκείνο μοντέλο του 1993 μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά εκατοντάδες εκδοχές του. Μία από αυτές είναι το νέο Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm, το οποίο παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2018.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm-1

Δυναμικό και εντυπωσιακό, είναι ένα ρολόι γεννημένο για περιπέτεια. Κυριαρχούν το μαύρο και το γκρι χρώμα, ενώ μικρές, προσεκτικά μελετημένες πινελιές σε κόκκινο χρώμα τονίζουν τις λειτουργίες του χρονογράφου και το λουράκι. Όσον αφορά τα υλικά κατασκευής, είναι όλα συνυφασμένα στο DNA των Royal Oak Offshore: ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό και καουτσούκ σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό. Η βιδωτή κάσα του χρονογράφου σε διάμετρο 42 mm και πάχος 14,6 mm είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ η στεφάνη, η βιδωτή κορόνα και τα μπουτόν είναι από μαύρο κεραμικό. Δύο κρύσταλλα ζαφειριού σφραγίζουν τις δύο όψεις της κάσας, η οποία είναι στεγανή μέχρι 100 μ.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm-2

Το μαύρο καντράν είναι στο χαρακτηριστικό ανάγλυφο μοτίβο “Méga Tapisserie” και έχει μαύρους μετρητές, αραβικούς αριθμούς και λευκόχρυσους δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση, εσωτερική μαύρη στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα και στο 3 έχει την ημερομηνία σε στρογγυλό παράθυρο.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm-3

Στο εσωτερικό υποστηρίζεται από τον Calibre 3126 / 3840, έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου, δημιουργημένο in-house από την Audemars Piguet, ο οποίος διαθέτει ρότορα από μασίφ χρυσό 22 καρατίων. Αποτελείται από 365 εξαρτήματα, έχει συχνότητα 3 Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm-4

Το Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 42mm αγκαλιάζει τον καρπό με ένα λουράκι από μαύρο και κόκκινο καουτσούκ και ασφαλίζει με κούμπωμα από ατσάλι.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή