Elisa Leonida Zamfirescu: Η μηχανικός που τιμά η Google με Doodle (βίντεο)

Elisa Leonida Zamfirescu: Η μηχανικός που τιμά η Google με Doodle (βίντεο)

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Elisa Leonida Zamfirescu, μία από τις πρώτες γυναίκες μηχανικούς, τιμά με το σημερινό της Doodle η Google. Σήμερα, συμπληρώνονται 131 χρόνια από τη γέννησή της.

Γεννήθηκε στην περιοχή Galati της Ρουμαίας, στις 10 Νοεμβρίου 1887. Ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός και η μητέρα της κόρη Γάλλου μηχανικό. Είχε έναν ανδελφό τον Dimitrie Leonida.

Λόγω των προκαταλήψεων της εποχής απορρίφθηκε από τη Σχολή Γεφυρών και Δρόμων στο Βουκουρέστι. Όμως το 1909 έγινε δεκτή στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνολογίας στο Βερολίνο. Από εκεί αποφοίτησε το 1912, με πτυχίο μηχανικής.

Λέγεται πως η Elisa ήταν η πρώτη γυναίκα μηχανικός στον κόσμο, παρόλο που η Ιρλανδή, Alice Perry, αποφοίτησε έξι χρόνια πριν, το 1906.

Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε μέλος του Ερυθρού Σταυρού. Μετά τον πόλεμο, η Elisa Leonida Zamfirescu επέστρεψε στο Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Συμμετείχε σε διάφορες μελέτες, μεταξύ των οποίων και μερικές που προσδιόρισαν νέους πόρους άνθρακα, σχιστόλιθου, φυσικού αερίου, χρωμίου, βωξίτη και χαλκού.

Δίδασκε φυσική και χημεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή