Δυνατό μήνυμα έστειλε ο φετινός Μαραθώνιος

Δυνατό μήνυμα έστειλε ο φετινός Μαραθώνιος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολύ καλές επιδόσεις και η μεγάλη συμμετοχή ήταν τα χαρακτηριστικά του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας. Στους άνδρες μόνο για 19’’ ο Μπριμίν Μισόι (Κένυα) δεν κατάφερε να κάνει «δικό» του το ρεκόρ της διαδρομής (2.10.56). Μία από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήταν οι δεκάδες μαυροντυμένοι πυρόπληκτοι από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου που παρακολούθησαν τον αγώνα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνουν μία σιωπηλή διαμαρτυρία.

Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής «φλέρταρε» με το ρεκόρ αλλά ελάχιστες δεκάδες μέτρα πριν από το Παναθηναϊκό Στάδιο δεν κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό του. Πολύ καλές ήταν και οι επιδόσεις των Ελλήνων. Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) τερμάτισε και πάλι πρώτος με νέο ατομικό ρεκόρ (2.21.54).

«Ηταν γρήγορος αγώνας με γρήγορα περάσματα. Ημουν σε καλή κατάσταση και άντεξα. Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο για τη δεύτερη νίκη μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και για το ότι βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ», τόνισε ο Κώστας Γκελαούζος. Δεύτερος ήρθε ο Χριστόφορος Μερούσης (Φ.Ο. Βροντάδων) με 2.23.43. Ατομικό ρεκόρ πέτυχε και ο τρίτος της ελληνικής κατάταξης, ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ) με 2.23.53.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Ελευθερίας Πετρουλάκη, η οποία στο πρώτο της «ραντεβού» με το αγώνισμα ήρθε πρώτη από ελληνικής πλευράς (2.46.09) και ήταν τρίτη στη γενική κατάταξη. Πρώτευσε η Νιαβούρα Μουριούκι από την Κένυα με 2.36.46. Η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδος αφιέρωσε τη νίκη της στους ανθρώπους που χάθηκαν από τις φωτιές. «Οταν φτάσαμε εκεί ανατρίχιασα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή