Προμηθέας: «Καίει» ευρωπαϊκή «φωτιά» μέσα του

Προμηθέας: «Καίει» ευρωπαϊκή «φωτιά» μέσα του

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προέλαση της ΑΕΚ και του εκπληκτικού φέτος Προμηθέα, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει σ’ όλη τη διοργάνωση, συνεχίστηκε στην 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, με την περυσινή κάτοχο του τίτλου να νικά τη Λιέτκαμπιλς (68-59) στο ΟΑΚΑ και την πατρινή ομάδα να επιστρέφει στην Ελλάδα, νικήτρια από τη Λιθουανία (82-83), κόντρα στη Νιεπτούνας.

Αμφότερες, οι ελληνικές ομάδες έφτασαν τις 5 νίκες στους ομίλους τους στη διοργάνωση, καθώς η δε Ενωση, μετά την ήττα της πρεμιέρας, «τρέχει» αήττητο σερί πέντε παιχνιδιών και ο μεν Προμηθέας, μετά την ήττα στο Στρασβούργο, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχασε τα ευρωπαϊκά αντανακλαστικά του.

Με τον Τέρελ Παρκς (18 π.) να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Προμηθέα, τον Σαλούστρο (12 π., 10 ρ.) να είναι εξαιρετικός και τον Γκίκα (11 π.) να παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο Προμηθέας έδειξε και στη Λιθουανία αξιοθαύμαστη ωριμότητα για την πέμπτη νίκη του. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δραπέτευσε από την Κλαϊπέντα κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ντελινινκάιτις με 23 πόντους και ο Γκραντ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ επιχείρησαν να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη, αλλά ο Προμηθέας ανάγκασε τους αντιπάλους τους να υποπέσουν σε 21 λάθη. Ο Μπράουν (16 π.) στο 39΄ έκανε το 76-79 και ο Αμερικανός παίκτης είχε 1/2 βολές, αλλά έπειτα από «παγίδα» που έγινε η μπάλα κατέληξε σ’ εκείνον και έγραψε το 76-79. O Κισέλιους στο 39.47 είχε 1/2 βολές, ο Μπράουν έμεινε ψύχραιμος για το 77-81 και ο Γκραντ μείωσε σε 79-81 (39.54). Ο Κασελάκης, όμως, έγραψε το 79-83 και ο Προμηθέας έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Αμυνα «μέγγενη»

Ακόμα και στη χειρότερη επιθετική βραδιά της και παρά τις απουσίες των Ρατάν-Μέις, Σάκοτα, Ξανθόπουλου και Καββαδά, η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη. Οι «κίτρινοι» δεν άφησαν τη Λιετκάμπιλς να σημειώσει καλάθι στα τελευταία 9 λεπτά (!), τελείωσαν το παιχνίδι με επιμέρους σκορ 17-5 στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κατέβαλαν τη λιθουανική ομάδα.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Βινς Χάντερ (28 π., 8/11 δίπ., 12/16 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ σε άμυνα και επίθεση, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσε και ο Λαρεντζάκης (12) και σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Μωραΐτης (7 π.). Η Ενωση είχε ποσοστό 31% στα τρίποντα (17/20) τρίποντα, αλλά η άμυνά της στην τέταρτη περίοδο «άγγιξε» το τέλειο. Η Λιετκάμπιλς είχε πρώτο σκόρερ τον Ντόμινικ Μάβρα (10).

• Ο ΠΑΟΚ (2 νίκες-3 ήττες) θα υποδεχθεί σήμερα (19.30) τη Φράιμπουργκ (1 νίκη-4 ήττες), με στόχο να παραμείνει στην πρώτη τετράδα του ομίλου του και σε τροχιά πρόκρισης.

• Ο Αρης αποχαιρετά και τυπικά το Γιούρο Καπ, έχοντας αποκλειστεί και υποδεχόμενος (19.00) την Ντνίπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή