Ποδόσφαιρο: Επαιξε ξανά… ποδόσφαιρο η εθνική ομάδα

Ποδόσφαιρο: Επαιξε ξανά… ποδόσφαιρο η εθνική ομάδα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ορθολογικό παιχνίδι και καλό διάβασμα του αγώνα από τον Αγγελο Αναστασιάδη, η Εθνική μπήκε ξανά σε τροχιά νικών επικρατώντας της πρωτοπόρου του Β΄ ομίλου της Λιγκ 3, Φινλανδίας με 1-0, αλλά πιθανή ισοβαθμία δεν της δίνει το εισιτήριο για τη Λιγκ 2.

Ο Ελληνας τεχνικός επέλεξε τους Βλαχοδήμο, τετράδα άμυνας τους Κούτρη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη, στα χαφ τους Ζέκα και Κουρμπέλη και πίσω από τον φορ Μήτρογλου την τριάδα Φορτούνη, Πέλκα και Μάνταλου, ενώ ο Κανέρβα παρέταξε την ομάδα του με τους Χραντέσκι, Γκράνλουντ, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σοΐρι, Τουόμινεν και Πούκι. Η Εθνική μπήκε ζωηρά και με αρκετή διάθεση να τρέξει και να πιέσει ψηλά τους Φινλανδούς. Αυτό έφερε κατοχή μπάλας και την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 2΄ με σουτ του Μήτρογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.

Παρά την πίεση, με την πάροδο των λεπτών γινόταν εμφανές ότι έλειπε η συνοχή από την ελληνική ομάδα, προκειμένου να επιτεθεί πιο στοχευμένα και να προκαλέσει ρήγματα. Οι Σκανδιναβοί περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας την αντεπίθεση ή το λάθος των Ελλήνων.

Παρ’ όλα αυτά η Εθνική βρήκε χώρο στο 25΄ από τα δεξιά με τον κορυφαίο χθες Τοροσίδη, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική σέντρα, ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά σχεδόν ανενόχλητος, o Χραντέσκι απέκρουσε, όμως ο Γκράνλουντ την έστειλε στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ο Μανωλάς αντικαταστάθηκε καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι του και τη θέση του πήρε ο Σιόβας.

Από αυτό το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε περισσότερο ρυθμό. Η Φινλανδία βρήκε άμεσα την αντεπίθεση στο 30΄ με τον Πούκι, ο οποίος γύρισε στον αμαρκάριστο Τουόμινεν που ευτυχώς δεν σημάδεψε σωστά χάνοντας μια κλασική ευκαιρία.

Η Εθνική απάντησε στο 32΄ με τον Κουρμπέλη, η κεφαλιά του έφυγε ψηλά, ενώ ο Παπασταθόπουλος σημάδεψε το δοκάρι του Χραντέσκι στο 41΄.

Στο β΄ μέρος η Φινλανδία βγήκε πιο ζεστά, πήρε μέτρα και πίεσε την Εθνική. Στο 52΄ ο Τουόμινεν βρέθηκε αμαρκάριστος ξανά μέσα στην ελληνική περιοχή, αλλά πάλι πλάσαρε άουτ. Παρ’ όλα αυτά η ελληνική ομάδα ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και «πάγωσε» τον ρυθμό προς όφελός της, με τον Ζέκα να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του και να κλείνει όλους τους διαδρόμους. Αποτέλεσμα ήταν η Εθνική να πατήσει με αξιώσεις αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να κάνει κάποια μεγάλη ευκαιρία, κρατώντας στη συνέχεια σχετικά εύκολα το 1-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28΄ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Πέλκας (84΄ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μήτρογλου (69΄ Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Αραγιούρι, Γκράνλουντ, Τοΐβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (93΄ Λαμ), Κάουκο, Σοΐρι (74΄ Γένσεν), Ούρονεν, Τουόμινεν (83΄ Πίρινεν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή