«Στραβοπατήματα» στη Φούτμπολ Λιγκ

«Στραβοπατήματα» στη Φούτμπολ Λιγκ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 5η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ σημαδεύτηκε από τις απώλειες βαθμών των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, σε μία μεταβατική χρονιά για την κατηγορία.

Οπως είναι γνωστό, ο πρωταθλητής θα προβιβαστεί κατευθείαν στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο δεύτερος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας. Οι ομάδες από την 3η έως και τη 10η θέση της βαθμολογίας θα συμμετάσχουν στη νέα Σούπερ Λιγκ 2 και οι τελευταίες τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της χθεσινής ημέρας, Βόλος και Εργοτέλης μοιράστηκαν τους βαθμούς, καθώς έμειναν ισόπαλοι 1-1 στο μεγάλη ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν θετικά το παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο δέκατο λεπτό με τον Λούκας Γκαρσία, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 90+1΄ με το γκολ του Μπρους και παρέμειναν αήττητοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα, η Κέρκυρα συνέτριψε τη Δόξα Δράμας με 3-0, χάρη σε δύο γκολ του Τουράμ και ένα του Αποστολίδη, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με επτά βαθμούς.

Στην Κρήτη, ο δεύτερος στη βαθμολογία Πλατανιάς «στραβοπάτησε» εντός έδρας, καθώς έμεινε στο 0-0 με τον τελευταίο της βαθμολογίας Κισσαμικό, ενώ ο Απόλλων Πόντου έφυγε νικητής από το Ηράκλειο, καθώς κέρδισε με 0-1 τον Ηρόδοτο, με το γκολ του Καλαϊτζίδη στις καθυστερήσεις (90+4΄). Αήττητος Σπάτων και Παναχαϊκή έμειναν στην Αττική στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με το γκολ του Ελευθεριάδη (13΄), όμως με την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου, ο Μαρουκάκης ισοφάρισε για την ομάδα των Σπάτων. Στη Σπάρτη, η τοπική ομάδα κέρδισε με 2-0 τα Τρίκαλα, ενώ στην Αρτα ο Καραϊσκάκης κέρδισε πολύ άνετα τον Αιγινιακό με 4-0.

Η ομάδα της Πιερίας βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πρέπει να καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Σήμερα ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική με την αναμέτρηση του Ηρακλή, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Λάρισας στο «Καυταντζόγλειο».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Βόλος – Εργοτέλης 1-1, Κέρκυρα – Δόξα Δράμας 3-0, Ηρόδοτος – Απόλλων Πόντου 0-1, Πλατανιάς – Κισσαμικός 0-0, Αήττητος Σπάτων – Παναχαϊκή 1-1, Καραϊσκάκης – Αιγινιακός 4-0, Σπάρτη – Τρίκαλα 2-0.

Η βαθμολογία σε πέντε αγωνιστικές: Εργοτέλης 13, Πλατανιάς 11, Βόλος 10, Απόλλων Λάρισας 10 (4 αγ.), Ηρόδοτος 9, Παναχαϊκή 8, Κέρκυρα 7, Δόξα Δράμας 7, Καραϊσκάκης 6, Απόλλων Πόντου 6, Αήττητος Σπάτων 5, Σπάρτη 5, Ηρακλής 4 (4 αγ.), Τρίκαλα 3, Αιγινιακός 2, Κισσαμικός 2.

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25 Νοεμβρίου) είναι προγραμματισμένοι οι εξής αγώνες της 6ης αγωνιστικής: Κισσαμικός – Ηρόδοτος, Ηρακλής – Σπάρτη, Τρίκαλα – Βόλος, Απόλλων Λάρισας – Αήττητος Σπάτων, Εργοτέλης – Πλατανιάς, Απόλλων Πόντου – Κέρκυρα, Αιγινιακός – Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή – Καραϊσκάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή