Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Παρουσία του  Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου έγιναν την Κυριακή στο Βουκουρέστι τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Λαού, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο.

Η κατασκευή του ναού – που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα – ξεκίνησε το 2010 και το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ. 

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)-1

Στα εγκαίνια, εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν για πρώτη φορά 2000 πιστοί, ενώ αρκετές χιλιάδες παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες στο προαύλιο.

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)-2

Ο Ναός έχει τη μεγαλύτερη καμπάνα εκκλησίας στον κόσμο, η οποία ξεπερνά τον καμπάνα του Αγίου Πέτρου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας. 

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)-3

Στα θυρανοίξια του ιερού ναού θα τελετουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ στη λειτουργία του Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων. Μάλιστα, η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φέρει και το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Ανδρέα από την Ελλάδα για την περίσταση.

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)-4

Ο νέος καθεδρικός ναός στο Βουκουρέστι είναι πέντε ώς δέκα μέτρα υψηλότερος από τον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα, που μέχρι σήμερα – με ύψος 103 μέτρα – ήταν ο υψηλότερος καθεδρικός ναός στον κόσμο.

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου (φωτογραφίες)-5

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή