AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Audemars Piguet έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή πολύπλοκων μηχανισμών. Για την ιστορία, ο Jules Louis Audemars δημιούργησε ένα από τα παλαιότερα ρολόγια τσέπης με perpetual calendar (συνδυασμένο μάλιστα με μηχανισμό quarter repeater), προτού ακόμη ιδρύσει την εταιρεία του! Το πρώτο δείγμα πήρε σάρκα και οστά πριν από το 1875 και δουλευόταν στα εργαστήριά της παραδοσιακής ωρολογοποιίας τις επόμενες δύο δεκαετίες. Σήμερα σώζεται στο μουσείο της Audemars Piguet.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-1

Ακολουθώντας το παράδειγμα του ιδρυτή της η Audemars Piguet έχει στη φαρέτρα της πλήθος πολύπλοκων μοντέλων, πολλά από τα οποία διαθέτουν λειτουργία διηνεκούς ημερολογίου. Ένα από τα πολλά perpetual calendars είναι το εικονιζόμενο Royal Oak. Σμιλεμένο ολόκληρο από ροζ χρυσό 18Κ, έχει κλασική διάμετρο κάσας στα 41 mm και πάχος 9,5 mm.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-2

Εντυπωσιακό το καντράν στο χαρακτηριστικό μοτίβο Grande Tapisserie με τα ανάγλυφα τετραγωνάκια, έχει απλικέ ενδείξεις των ωρών και δείκτες από ροζ χρυσό, όλα με επίστρωση SuperLuminova. Οι ενδείξεις του διηνεκούς ημερολογίου αναπτύσσονται σε τέσσερα βοηθητικά καντράν, τοποθετημένα συμμετρικά σε σχήμα σταυρού: ημερομηνίας στο 3, φάσεων Σελήνης στο 6, ημέρας στο 9 και μήνα και έτους στο 12.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-3

Το ρολόι προσφέρει και μία επιπλέον ένδειξη, αυτή της εβδομάδας του έτους. Ένας τέταρτος κεντρικός λευκός δείκτης δείχνει σε μία κλίμακα από το 1 ως το 52, η οποία αναπτύσσεται στην εσωτερική στεφάνη, στην περιφέρεια του καντράν.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-4

Στο εσωτερικό κρύβεται ένας αξιόλογος μηχανισμός υψηλής ωρολογοποιίας, ο αυτόματος Manufacture Calibre 5134 με 374 εξαρτήματα, συχνότητα 2,75 Hz (19.800 ταλαντώσεις/ώρα) και 40 ώρες power reserve.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-5

Την εξαιρετική του διακόσμηση και το άψογο φινίρισμά του μπορεί να θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-6

Ένα ενσωματωμένο μπρασελέ με ωραία σατινέ υφή από ροζ χρυσό 18Κ ολοκληρώνει το άρτιο σύνολο.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-7
AUDEMARS PIGUET Royal Oak Perpetual Calendar-8

 

Δείτε το ρολόι ζωντανά στο video που ακολουθεί…

Αξίζει να δείτε άλλο ένα video γύρω από την τέχνη που απαιτεί η κατασκευή ενός Royal Oak Perpetual Calendar…

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή