Υποψήφιοι στα βόρεια προάστια

Υποψήφιοι στα βόρεια προάστια

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώνεται σταδιακά το «παζλ» των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με τα κόμματα σε πολλές περιπτώσεις να εμφανίζονται «αναποφάσιστα» αλλά και με αρκετούς εκ των υποψηφίων να κρατούν ακόμη «κλειστά» τα χαρτιά τους.

Στον Δήμο Μεταμόρφωσης και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Από τη Ν.Δ., επί του παρόντος, δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο είναι πιθανόν το «χρίσμα» να δοθεί τελικά στον Στράτο Σαραούδα, ο οποίος στις εκλογές του 2014 αποχώρησε από την παράταξη του Δ. Τζίτζιφα και διεκδίκησε τη δημαρχία με άλλη.

Στη Νέα Ιωνία και σε αυτές τις εκλογές ο νυν δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος εξελέγη του 2014 με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα φιλοδοξώντας να παραμείνει στο «τιμόνι» για ακόμη μία τετραετία. Η Ν.Δ. δεν φαίνεται να έχει καταλήξει ακόμη, αν και συζητείται ενδεχόμενη στήριξη στο πρόσωπο του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Μανούρη. Την υποψηφιότητά του έχουν ανακοινώσει εκ νέου και ο επίσης προερχόμενος από τη Ν.Δ. Νίκος Κουσουλέρης καθώς και η Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και είχε συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές ως ανεξάρτητη.

Στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. νυν δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος ο οποίος εξελέγη το 2014 για πρώτη φορά, θεωρείται «φαβορί» και σε αυτές τις εκλογές. Οι δημότες της περιοχής εμφανίζονται μάλλον ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα θητεία του κ. Αποστολόπουλου, στον οποίο ωστόσο καταλογίζουν ότι δεν έχει αναβαθμίσει επαρκώς τις συγκοινωνίες για τη σύνδεση του δήμου με τους κοντινούς σταθμούς του μετρό. Συνυποψήφιοί του για τη δημαρχία ακούγεται ότι θα είναι ο Νικήτας Κανάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής αρχικά με το ΠΑΣΟΚ, εν συνεχεία με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη και τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τίγκας ο οποίος προέρχεται από την παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Νικολάου (Ν.Δ.) και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Οικονόμου (σ.σ. προέρχεται από τη Ν.Δ.) και Νίκος Καραγιάννης (σ.σ. προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ). Επίσης, εντόνως φημολογείται επικείμενη υποψηφιότητα του προερχόμενου από τη Ν.Δ. Δημήτρη Τούτουζα, γιου του γνωστού καρδιοχειρουργού Παύλου Τούτουζα.

Στον Δήμο Πεντέλης ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Στέργιου-Καψάλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ως ανεξάρτητος, με τον συνδυασμό «Δημοτική Συμμαχία». Υποψηφιότητα αναμένεται να θέσει και το πάλαι ποτέ «δεξί του χέρι», ο Λευτέρης Κουτουλάκος, ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ φημολογείται η υποψηφιότητα του Αντώνη Φειδοπιάστη. Υποψηφιότητα για τη δημαρχία έχει θέσει με τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία» η Δήμητρα Κεχαγιά.

Στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού οι υποψήφιοι κρατούν «κλειστά» τα «χαρτιά τους». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νυν δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Η μοναδική έτερη υποψηφιότητα που έχει επί του παρόντος «ακουστεί» είναι του επίσης προερχόμενου από τη Ν.Δ. Δημήτρη Γαλανάκη. Κατά πληροφορίες, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για πιθανούς υποψηφίους, καθώς αμφότεροι επιθυμούν να εκπροσωπηθούν στη μάχη.

Στο Χαλάνδρι υποψήφιος εκ νέου θα είναι ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από πλευράς Ν.Δ. συζητείται η στήριξη του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση, ο οποίος σκέφτεται να διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία. Αγνωστο παραμένει εάν θα διεκδικήσουν εκ νέου τη δημαρχία ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Στάθης Ανδρεόπουλος αλλά και η Λούλα Καρατζά (ΚΚΕ).

Τέλος, στην Κηφισιά, ο επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή