Σχέδια Κατάρ για τέσσερις αγώνες την ημέρα

Σχέδια Κατάρ για τέσσερις αγώνες την ημέρα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου ανυπομονούν ήδη για το πρώτο χειμωνιάτικο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε τέσσερα χρόνια, στο Κατάρ και σύμφωνα με πληροφορίες, θα απολαμβάνουν τέσσερα παιχνίδια την ημέρα. Οπως αποκάλυψε τη Δευτέρα η δημόσια τηλεόραση του Κατάρ, οι αγώνες των ομίλων αναμένεται να ξεκινούν από τη μία το μεσημέρι (ώρα Κατάρ) και να ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ετσι, οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για το τουρνουά θα παρακολουθούν τα παιχνίδια που θα ξεκινούν στις 13.00, 16.00, 19.00 και ενδεχομένως 22.00. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ, Νασίρ Αλ-Κατέρ, τόνισε σχετικά με το πρόγραμμα: «Υπάρχει μία πρόταση για τη διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων την ημέρα, όμως αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη FIFA. Σήμερα, σχεδιάζουμε το πρόγραμμά μας με τρεις αγώνες την ημέρα, αλλά επίσης εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλος ένας. Οι καιρικές συνθήκες, και πιο συγκεκριμένα η θερμοκρασία, θα είναι καλές, καθώς όλα τα γήπεδα θα διαθέτουν κλιματισμό».

Εάν εντέλει ισχύσει το συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα, όπως αναφέρει η Sun, οι Βρετανοί και γενικότερα οι Βορειοευρωπαίοι οπαδοί θα ξεκινήσουν να επισκέπτονται τις pub από τις 10 το πρωί.

Η διοργανώτρια χώρα όμως θα έχει ένα έξτρα πρόβλημα, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο θα συμπιεστεί από 32 σε 28 ημέρες, μετά τη χειμωνιάτικη αλλαγή. Αυτή η πίεση μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η FIFA εξετάζει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων από 32 σε 48. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή, αν και εφόσον, το Κατάρ μοιραστεί τη διοργάνωση με τις γειτονικές του χώρες.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα τελευταία ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ, οι πιθανότητες να συμβεί αυτή η μεγάλη αλλαγή είναι λίγες, καθώς η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν έχουν διακόψει από τον Ιούνιο του 2017 τις διπλωματικές σχέσεις τους με το κρατίδιο.

Τέλος, όπως είπε ο Αλ-Κατέρ, τα σχέδια για τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται και τα τέσσερα από τα οκτώ στάδια θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους.

1,2 εκατ. στην Ελλάδα

Πριμ ύψους 1.232.807 εκατ. ευρώ θα εισπράξουν επτά ελληνικές ομάδες από τη FIFA, μέσω της ΕΠΟ, για τη συμμετοχή των παικτών τους στα προκριματικά και στην τελική φάση του περασμένου Μουντιάλ της Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή