Ο ΔΗΚΤΗΣ (09/12/18)

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές των συστημικών τραπεζών με επενδυτές στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη από τις διοικήσεις των τραπεζών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Goldman Sachs, με επαφές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με εκπροσώπους επενδυτών. Κυρίαρχο θέμα στις συναντήσεις δεν ήταν τα αποτελέσματα 9μήνου που ανακοίνωσαν οι τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τα σχέδια για τη μείωση των κόκκινων δανείων, στη βάση και των προτάσεων που έχουν επεξεργαστεί η ΤτΕ και η JP Morgan κατά εντολή του υπουργείου Οικονομικών. Είχε προηγηθεί την Πέμπτη εκδήλωση της Autonomus, στην οποία συμμετείχαν η Alpha, η Εθνική και η Eurobank, ενώ στην εκδήλωση της Goldman Sachs το «παρών» έδωσαν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, καθώς και ο «Τιτάν», ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ. Από τη Δευτέρα τα βλέμματα όλων στρέφονται στη Νέα Υόρκη και στο συνέδριο της Capital Link με θέμα «Invest in Greece», στο οποίο, εκτός από τις τράπεζες και τα μεγάλα επενδυτικά funds, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση από τον υπουργό Οικονομικών των κυβερνητικών προθέσεων για τη στήριξη των τραπεζών στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων. Η πρόταση της ΤτΕ έχει πάρει ήδη το πράσινο φως των εποπτικών αρχών, που θεωρούν το σχέδιο ενδιαφέρον, ενώ οι λεπτομέρειες του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ανακοινωθούν διά στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ηταν όλοι τους εκεί

Πολλοί και σημαντικοί ήταν αυτοί που τίμησαν τον Βασίλη Ράπανο με την παρουσία τους στην τελετή υποδοχής του στην Ακαδημία Αθηνών, την περασμένη Τρίτη. Ηταν εκεί, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Παναγιώτης Πικραμμένος και φυσικά ο Λουκάς Παπαδήμος, που παρουσίασε τον πρόεδρο της Alpha Bank με πολύ κολακευτικά λόγια. Ακόμη παρόντες ήταν πολλοί πρώην υπουργοί, όπως ο Τάσος Γιαννίτσης, με τον οποίο είναι γνωστό ότι συνδέεται ο κ. Ράπανος, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη και Απόστολος Κακλαμάνης. Παρών και ο νεοεκλεγείς διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Ολοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Ραπανου σχετικά με τον ρόλο των αδύναμων θεσμών στη γιγάντωση της κρίσης.

Δίωξη για κακούργημα σε οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλους 7 της FF

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, απάτης και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση εις βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και σε ακόμη 7 άτομα, που είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα σε όλους τους κατηγορουμένους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Με βάση τα έγγραφα που έχουν φτάσει σε αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα, η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντος συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας, τριών μελών του Δ.Σ., του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του ομίλου στην Ασία. Πρόκειται για τα δέκα άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή