Παρουσία του Π. Παυλόπουλου η επίσημη παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων για την Προεδρική Φρουρά

Παρουσία του Π. Παυλόπουλου η επίσημη παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων για την Προεδρική Φρουρά

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά» από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή γιατί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευκαιρία να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην Προεδρική Φρουρά, η οποία επί 150 χρόνια δίνει τον δικό της αγώνα, παράλληλα με τον αγώνα του λαού μας και του έθνους μας.

Παρουσία του Π. Παυλόπουλου η επίσημη παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων για την Προεδρική Φρουρά-1

«Ταυτοχρόνως, μας δίνει και ένα σημαντικό παράδειγμα: Αυτά τα 150 χρόνια, όπως είπα πριν, είναι χρόνια προσφοράς, ουσιαστικής και συμβολικής, δοθέντος ότι οι Εύζωνες υπήρξαν πάντοτε παρόντες στους αγώνες του λαού μας και του έθνους μας. Θα αναφέρω μόνο τους Βαλκανικούς Πολέμους, θα αναφέρω το Έπος της Αλβανίας, και όχι μόνο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι μόνο αυτοί οι αγώνες. Είναι και οι αγώνες, οι οποίοι σχετίζονται με τους συμβολισμούς που υπηρετούνται από την Προεδρική Φρουρά. «Και μην υποτιμάμε αυτήν τη συμβολική παρουσία. Γιατί οι συμβολισμοί, ιδίως σήμερα, έχουν πολύ μεγάλη αξία, όταν είναι γνωστό ότι περνάμε γενικότερα -και όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και στην Ευρώπη μας- μία περίοδο όπου οι αρχές και οι αξίες, και ιδίως εκείνες που αφορούν τα ιδανικά των λαών, δοκιμάζονται» τόνισε.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η Προεδρική Φρουρά, οι Εύζωνες, εκπροσωπούν, με το παράστημά τους αλλά και με το παράδειγμά τους, το σύμβολο της ανδρείας, του ηρωϊσμού, αλλά και της λεβεντιάς, ίδιον των Ελλήνων, της ιστορίας τους και του πολιτισμού τους. Και όχι μόνο εδώ, σε ολόκληρο τον κόσμο. «Και πρέπει να τονίσω ότι αυτή η προσφορά της Προεδρικής Φρουράς δεν είναι προσφορά μόνο για τους απόδημους Έλληνες. Στην ουσία, είναι μία προσφορά σε ολόκληρο τον κόσμο, ως προς το τι είναι η Ελλάδα, τι είναι η ιστορία της, τι είναι ο πολιτισμός της, πώς οι Έλληνες αντιλαμβανόμαστε την εκπλήρωση του καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα αλλά και απέναντι στην ανθρωπότητα» συμπλήρωσε.

Παρουσία του Π. Παυλόπουλου η επίσημη παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων για την Προεδρική Φρουρά-2

Τέλος, ευχαρίστησε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, γιατί μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία παρέχουν την ευκαιρία, σε αυτήν την επέτειο των 150 χρόνων, να αποτυπωθεί η λεβεντιά, η ανδρεία, ο ηρωϊσμός της Προεδρικής Φρουράς σε γραμματόσημα, τα οποία θ' αφήσουν τη μνήμη να πλανιέται χωρίς να υπάρχει χρονικός περιορισμός. «Και, επιπλέον, τα γραμματόσημα δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, μέσα από αυτά, αυτές οι εικόνες των Ευζώνων μας ανά τον κόσμο» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Aπό την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, κατά την παρουσίαση αυτής της ιδιαίτερης και τιμητικής σειράς γραμματοσήμων, υποστήριξε ότι η αγέρωχη όψη ενός Εύζωνα αποτελεί ίσως την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής λεβεντιάς, που στέκει καθημερινά ακίνητος φρουρός των ιερών και των όσιων της πατρίδας μας, κάτω από τον αττικό ουρανό.

Παρουσία του Π. Παυλόπουλου η επίσημη παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων για την Προεδρική Φρουρά-3

«Είναι μία εικόνα που εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι της Ελλάδας, θέλουν να ζήσουν και να βιώσουν από κοντά. Μία εικόνα που έχει ταξιδέψει μέσα σε εκατομμύρια φακέλους των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλα αυτά τα χρόνια, ως κάρτα, ως φωτογραφία, αποτυπώνοντας την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας. Μία εικόνα που παραμένει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό και την ψυχή μας» υπογράμμισε. Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτήν την ιστορία, σε διάφορες εκφάνσεις της, αποτυπώνουμε μέσα από τη σειρά γραμματοσήμων που θα κυκλοφορήσουν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιστορία της Προεδρικής Φρουράς και τις διαχρονικές αξίες, με τις οποίες είναι συνυφασμένη ως σήμερα, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι πέρα και πάνω από όλα αποτελεί το ζωντανό σύμβολο ενός υπερήφανου έθνους, που έχει μάθει να αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, να μάχεται σκληρά, να επιβιώνει και τελικά να νικά. «Με οδηγό αυτήν την παρακαταθήκη οφείλουμε και εμείς να πορευθούμε και να υπερβούμε τη σημερινή κρίση που περνάει η χώρα μας. Να προχωρήσουμε μπροστά. Να υπερβούμε τα εμπόδια» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

Παρουσία του Π. Παυλόπουλου η επίσημη παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων για την Προεδρική Φρουρά-4

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ, Πολυχρόνης Γριβέας, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «Εύζωνας σημαίνει να είσαι υπερήφανος για την πατρίδα μας. Και να έχεις αίσθηση της ηθικής. Δεν μπορούν όλοι οι Έλληνες να γίνουν Εύζωνες. Είναι ένας τίτλος τιμής, έμβλημα της Ελλάδας». Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αντιπτεράρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή