Επιτυχημένη η δοκιμαστική πτήση του διαστημικού λεωφορείου της Virgin (βίντεο – φωτογραφίες)

Επιτυχημένη η δοκιμαστική πτήση του διαστημικού λεωφορείου της Virgin (βίντεο – φωτογραφίες)

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 600 άνθρωποι – ανάμεσά τους και πολλοί διάσημοι, όπως ο  Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Τζάστιν Μπίμπερ –  έχουν ήδη πληρώσει εισιτήριο (250.000 δολάρια για μία πτήση διάρκειας 90 λεπτών) για να ταξιδέψουν στο Διάστημα με το SpaceShipTwo, το διαστημικό λεωφορείο της Virgin Galactic's, μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Το σημερινό τεστ ήταν λοιπόν πολύ σημαντικό και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το τεράστιο αεροπλανοφόρο WhiteKnightTwo απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο της ερήμου Μοχάβε, στην Καλιφόρνια, μεταφέροντας το διαστημικό λεωφορείο, παρουσία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Επιτυχημένη η δοκιμαστική πτήση του διαστημικού λεωφορείου της Virgin (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Αεροπλάνο, δύο πιλότοι και διαστημικό λεωφορείο έφτασαν σε ύψος 80 χιλιομέτρων – στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας – ένιωσαν την έλλειψη βαρύτητας, είδαν την καμπύλη της Γης και επέστρεψαν με ασφάλεια.

Καθώς το πρώτο SpaceShipTwo συνετρίβη πριν τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο συγκυβερνήτης – μετά στη σημερινή επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ξέσπασε ενθουσιασμένος σε γέλια, μαζί με δάκρυα χαράς.

Επιτυχημένη η δοκιμαστική πτήση του διαστημικού λεωφορείου της Virgin (βίντεο – φωτογραφίες)-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή