Φυσικό αέριο: Σε τιμή ρεκόρ στην Ευρώπη – Άλμα 60% σε δύο μέρες

Φυσικό αέριο: Σε τιμή ρεκόρ στην Ευρώπη – Άλμα 60% σε δύο μέρες

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ έπειτα από το άλμα 60% των τελευταίων δύο ημερών

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ έπειτα από το άλμα 60% των τελευταίων δύο ημερών.

Το πρωί της Τετάρτης τα μελλοντικά συμβόλαια σκαρφάλωσαν στα 162,125 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Η άνοδος της τιμής αποδίδεται στην αισθητή μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία -ο μεγαλύτερος πωλητής αερίου στην Ευρώπη- καθώς και στην αύξηση της ζήτησης, ως απόρροια της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας. 

Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος παραγωγός της Γηραιάς Ηπείρου, η Νορβηγία, αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα, τα οποία δεν επιτρέπουν τη δυναμική αύξηση της ενεργειακής παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα οι επενδύσεις στις περιβαλλοντικά επιζήμιες μορφές ενέργειας (όπως ο λιγνίτης) έχουν κατρακυλήσει σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της εν εξελίξει «πράσινης» μετάβασης.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή