Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Facebook

Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Facebook

Κυρώσεις εναντίον του Facebook σχεδιάζει να επιβάλει η Ρωσία, με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγνόησε αίτημα για άρση απαγόρευσης τεσσάρων ρωσικών ενημερωτικών ιστοσελίδων.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρώσεις εναντίον του Facebook σχεδιάζει να επιβάλει η Ρωσία, με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγνόησε αίτημα για άρση απαγόρευσης τεσσάρων ρωσικών ενημερωτικών ιστοσελίδων. Η Μόσχα προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο πάνω στο Διαδίκτυο και στις μεγάλες εταιρείες του Ιντερνετ.

Επικριτές της τακτικής αυτής κατηγορούν το Κρεμλίνο για πλήγμα στις προσωπικές αλλά και στις επιχειρηματικές ελευθερίες, με στόχο τους αντιφρονούντες και τους αμφισβητίες του καθεστώτος Πούτιν. Μέχρι χθες το βράδυ, η ρωσική κυβέρνηση δεν είχε δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για η φύση των κυρώσεων που εξετάζει να επιβάλει κατά του Facebook και της μητρικής του εταιρείας, Meta.

Οι ρωσικές ενημερωτικές ιστοσελίδες που έχουν αποκλεισθεί από την πλατφόρμα του Ζούκερμπεργκ είναι οι RIA, Zvezda TV (ιδιοκτησίας του υπουργείου Αμυνας) και οι σελίδες των εφημερίδων Gazeta και Lenta. Η χθεσινή ανακοίνωση της εισαγγελίας της Μόσχας αναφέρει ότι από χθες επιβλήθηκε μερική απαγόρευση πρόσβασης στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Χρήστες του δικτύου στη Ρωσία, όμως, ανέφεραν χθεςότι δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή