80 χρoνια πριν… 15-12-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ: Ομάς ηγετών του αραβικού επαναστατικού κινήματος της Παλαιστίνης […] απεδέχθη το όνομα της «εθνικής αραβικής Κυβερνήσεως της Παλαιστίνης». […] Δι’ αντιπροσώπων η αραβική αύτη εθνική Κυβέρνησις ήλθεν εις επικοινωνίαν μετά των Κυβερνήσεων των γειτονικών αραβικών Κρατών όπως αναγνωρισθή «ντε φάκτο» και ει δυνατόν «ντε γιούρε» ίνα δυνηθή να εξασφαλίση την αναγνώρισιν δικαιωμάτων εμπολέμου [φωτ. Βηθλεέμ, 1938].

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΤΑΞΑ: Προς τους Ελληνας Γονείς – Επικειμένων των εορτών πολλοί γονείς που έχουν τα μέσα θα κάμουν δώρα εις τα παιδιά των. Εχω και εγώ να τους κάμω μίαν παράκλησιν. Εφ’ όσον τα παιδιά των είναι γραμμένα εις την Εθνικήν Νεολαίαν να τους κάμουν ως δώρο Πρωτοχρονιάτικο μίαν στολήν νεολαίας. Ετσι ευκολύνουν και τα παιδιά των και την Οργάνωσιν.

ΡΩΣΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ: Τηλεγραφούν εξ Ουασιγκτώνος ότι ο διευθυντής του σοβιετικού γραφείου «Ιντουρίστ» του Λος Αντζελες Μιχαήλ Γκόριν συνελήφθη ως ενεχόμενος εις κατασκοπείαν. […] Ο Γκόριν ενήργει κατασκοπείαν υπέρ των Σοβιέτ και προσεπάθει να συγκεντρώση πληροφορίας επί των αμερικανικών ναυπηγήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή