Αλ. Τσίπρας: Μην ανησυχείτε, πού να πάει ο Καμμένος;

Αλ. Τσίπρας: Μην ανησυχείτε, πού να πάει ο Καμμένος;

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί Οξφόρδης, αλλά και για το ότι δεν έχει «πού να πάει» ο συγκυβερνήτης του Π. Καμμένος αν φύγει από την κυβέρνηση, μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, συνομιλώντας στο Περιστύλιο της Βουλής με δημοσιογράφους, αφού νωρίτερα είχε παρακολουθήσει με φυσική παρουσία του στην αίθουσα της Ολομέλειας την εξελισσόμενη για τέταρτη μέρα στην επί του Προϋπολογισμού συζήτηση.

Σε ερώτηση αν, όπως άπαντες αναμένουν, στην αυριανή καταληκτική συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό, κατά την οποία θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, θα ανέβουν ξανά οι τόχνοι της αντιπαράθεσης, κατά τρόπο ανάλογο της πρόσφατης κοινοβουλευτικής «μονομαχίας» του με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως το αντικείμενο της συζήτησης αυτής είναι θεσμικό και δεν ενδείκνυται για πολιτική άγρια κόντρα, παρά «για νούμερα και πίνακες». Για να συμπληρώσει: «Αλλωστε δεν βλέπετε πώς είναι το κλίμα σήμερα; Σαν να είναι στην Οξφόδρη».

Αμέσως μετά – και με αφορμή την μεθαυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, για την οποία περιορίστηκε να πει πως δεν αφορά κάποιο έκτακτο γεγονός –  ερωτηθείς για το εάν έχει «Plan b» δεδομένων των δηλώσεων του συγκυβερνήτη Προέδρου των ΑΝΕΛ για την προοπτική αποχώρησής του ιδίου και των υπουργών του από την κυβέρνηση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε χαμογελώντας: «Οχι παιδιά. Πού να πάει; Μην ανησυχείτε».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους οι ομιλίες κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τους πρώτους να επιτίθενται με σφοδρότητα στην ΝΔ και την αντιπολίτευση να ασκεί κριτική εφ’ όλης της ύλης στη συγκυβέρνηση.

«Η κρίσιμη διαχωριστική γραμμή στην εποχή μας για τη χώρα μας και την Ευρώπη, αν δηλαδή θέλουμε τη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού όπως θέλει η ΝΔ, ή αν θέλουμε τη συνταγματική θωράκιση της κοινωνίας όπως υποστηρίζει και πράττει η σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκης. «Η ΝΔ επιχειρεί την εθνικιστική αναδίπλωση, μπολιάζοντας τα ακρωτήριά της με χρυσαυγίτικο λόγο», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ενώ σε παρεμβάσεις τους οι Κ.Δουζίνας, Αναστασία Χριστοφουλοπούλου, Αρ. Μπαλτάς επιτέθηκαν στην ΝΔ καταλογίζοντάς της ακροδεξιά στροφή και ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή.

«Και τη χειρότερη επικοινωνιακή πολιτική να κάνουμε, όλα λάθος να τα κάνουμε, τις εκλογές θα τις χάσετε, γιατί ο κόσμος βιώνει την πραγματικότητα στα νοικοκυριά του, στις τσέπες του, στα σπίτια του» σχολίασε ο κ. Κ. Χατζηδάκης. «Ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πώς πάνε τα πράγματα, δείτε ποια είναι η εικόνα: Η υπερφορολόγηση στραγγαλίζει την οικονομία» συμπλήρωσε ο εκ των Αντιπροέδρων της ΝΔ. «Υπερφορολόγηση, υπερπλεονάσματα, υποανάπτυξη, υποεπένδυση: αυτές οι τέσσερις λέξεις δίνουν και το περίγραμμα της πολιτικής φιλοσοφίας και της οικονομικής συνταγής του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος.

«Έχουμε μια κοινωνία οργισμένη και κουρασμένη, αλλά όχι έτοιμη να αναλάβει την επιχείρηση εθνικής ανόρθωσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ την θέλει εξαρτημένη, ολιγαρκή, φοβική, διχασμένη υπό την επιρροή του κοινωνικού αυτοματισμού. Γι’ αυτό έχει σημασία η αλλαγή συσχετισμών, η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανόρθωσης υπό την εγγύηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης» τόνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για να προσθέσει: «Οφείλουμε να έχουμε επίγνωση. Όσοι νομίζουν ότι η χώρα έχει ξαναγίνει κανονική και μπορούμε να μιλάμε για προεκλογικές παροχές, εγκληματούν σε βάρος της προοπτικής του τόπου».

Από την πλευρά της η πρώην γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε το πιο καλό παιδί της ΕΈ, του ΝΑΤΟ, της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αμερική. Είναι το παράδειγμα. Tο πιο καλό παράδειγμα είναι ο πρώην, ο αντιρρησίας, αυτός που εγκατέλειψε -ας πούμε- ένα μετερίζι».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή