ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ένας Θεόφιλος στο Μανχάταν

ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κριθαράκι από τις Σέρρες, µπακαλιάρος µε πράσα από την Κάλυµνο, πατατοσαλάτα από την Καλαµάτα.

Αυτά είναι κάποια από τα πιάτα που θα απολαύσετε στον χώρο εστίασης Φούρνος Θεόφιλος, που άνοιξε πριν από µερικούς µήνες στη Νέα Υόρκη και υµνεί τη γαστρονοµία, τον πολιτισµό και τις παραδόσεις της Ελλάδας.

Έµπνευση για το όνοµά του ο πίνακας «Μέγα Αρτοποιείο» του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, ενώ για το ντεκόρ οι παραδοσιακοί ελληνικοί φούρνοι.



Για τη διακόσµηση των οικολογικών συσκευασιών, πάλι, χρησιµοποιήθηκαν µοτίβα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και αποφθέγµατα Ελλήνων λογοτεχνών τα οποία επέλεξε ο συγγραφέας Χρήστος Χωµενίδης.

Ο Θεόφιλος σας περιµένει από τις 07.00 έως τις 21.00 για πρωινό, µεσηµεριανό, brunch, δείπνο, αλμυρά σνακ, όπως λαχταριστές πίτες, και γλυκά, όπως µπουγάτσα, µπακλαβά και καρυδόπιτα.

fournos.com

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ