Παιδικά όνειρα για μεγάλα «ταξίδια»

Παιδικά όνειρα για μεγάλα «ταξίδια»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία βραβευμένα ντοκιμαντέρ, που καταπιάνονται με την παιδική εργασία, τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον και τη μετανάστευση και απευθύνονται σε παιδιά από εννέα ετών και ενηλίκους, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Kinderdocs γι’ αυτή την Κυριακή.

Το φιλμ «Kayayo, the Living Shopping Baskets» της Mari Riise εκτυλίσσεται στην Γκάνα, όπου 100.000 κορίτσια ηλικίας από 6 ετών εργάζονται ως ζωντανά μεταφορικά μέσα, κουβαλώντας προϊόντα στις αγορές για να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειές τους. Οι νεαροί ήρωες του «Hello Salaam» του Kim Brand ταξιδεύουν στη Λέσβο για να γνωρίσουν συνομηλίκους τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα και να πάρουν μια γεύση από τη ζωή τους, ενώ ο 12χρονος πρωταγωνιστής του «Apollo Javakheti» του Bakar Cherkezishvili δουλεύει ως βοσκός σε ένα μικρό χωριό της Γεωργίας και ονειρεύεται να «δραπετεύσει» στην Αμερική. Οι ταινίες θα προβληθούν στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιώργο Μόσχο, πρώην Συνήγορο του Παιδιού, και με εκπρόσωπο της ΜΚΟ The HOME Project για την κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και δράση με τους Very Young Contemporary Art.

​​Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή