Η συσπείρωση, πρώτος στόχος για το ΚΙΝΑΛ

Η συσπείρωση, πρώτος στόχος για το ΚΙΝΑΛ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι συγκεντρώσεις του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν την πραγματική εικόνα και όχι οι δημοσκοπήσεις». Η φράση ανήκει σε στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά και αποτυπώνει την πεποίθηση που υπάρχει στη Χαρ. Τρικούπη για συσπείρωση του κόμματος σε επίπεδο κοινωνίας, σε πλήρη αντίστιξη με τις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν ένα δημοσκοπικό «ταβάνι» για το ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας (Θέμα FM) πως οι τελευταίες συγκεντρώσεις «είχαν πολύ κόσμο». Πράγματι τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά και η πρόεδρος κ. Γεννηματά, προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε «εξόρμηση» ανά την Ελλάδα. Καρδίτσα, Βόλος, Κοζάνη και Ιωάννινα ήταν οι σταθμοί όπου έγιναν κομματικές συγκεντρώσεις, ενώ στον «χορό» έχει μπει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μετά τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα. Ο ευρωβουλευτής, που όπως φαίνεται θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή, συνδυάζει με αυτό τον τρόπο την ενίσχυση του κόμματος με την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα. Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωσή του πριν από λίγα 24ωρα, προανήγγειλε τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στο επερχόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δείχνοντας πως, παρά το «δύσκολο» ραντεβού που είχε πρόσφατα με την κ. Γεννηματά, η συνεργασία των δύο πλευρών είναι το πιθανότερο σενάριο, εντείνοντας την εικόνα συσπείρωσης.

Στην εκτενή δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως η συμμετοχή στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που θα διεξαχθεί στις 30-31 Μαρτίου, γίνεται «για να δοθεί φωνή σε μια πλατφόρμα αξιών και θέσεων με καθοριστική και σαφή προοδευτική κατεύθυνση». Παράλληλα, κατά την πάγια τακτική του, προσθέτει πως «υπάρχει ανάγκη μιας προοδευτικής παράταξης, με όρους πολυφωνίας και δημοκρατικής έκφρασης», καταλήγοντας πως «μια προοδευτική παράταξη, με διακριτή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου» θα είναι «η απάντηση στη συντήρηση».

Η Χαρ. Τρικούπη, μετά το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» που έφερε η αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ, προσανατολίζεται σε διαδικασία «εκκαθάρισης» των καταλόγων με τα μέλη. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ανοίξει η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και ανανέωσης των παλαιότερων, ενώ στις 3 Μαρτίου θα υπάρξει εκλογή νέων συνέδρων. Το ζήτημα πάντως της ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να επηρεάζει το ΚΙΝΑΛ. Την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να αποχωρήσει το κόμμα από το ΚΙΝΑΛ. Η απόφαση ωστόσο πέρασε με πολλές απώλειες, καθώς υπέρ ψήφισαν 37 (ποσοστό 65%), ενώ υπήρχαν 19 μέλη που στήριξαν την παραμονή στο ΚΙΝΑΛ. Από τη Χαρ. Τρικούπη μιλούν ουσιαστικά για διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, ενώ από την Αγίου Κωνσταντίνου εκπέμπουν πως υπήρξε απόφαση κατά πλειοψηφία και όσοι διαφώνησαν αποτελούν απλά «μειοψηφία», όπως σε όλες τις δημοκρατικές αποφάσεις. Ενδεικτικό των προθέσεων του κ. Θεοχαρόπουλου στην πολιτική σκακιέρα είναι πως, μιλώντας στην Κ.Ε., προανήγγειλε επίσκεψη στην Αλβανία, όπου θα παρευρεθεί στο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας παρουσία του Ούντο Μπούλμαν, ενώ προτίθεται να ταξιδέψει και στα Σκόπια για να συναντηθεί «με τον Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ως μια κίνηση συμβολισμού για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή