Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Πλήρωσε ακριβά τα λάθη του

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Πλήρωσε ακριβά τα λάθη του

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλά εμπόδια στον δρόμο που οδηγεί στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκει ο Ολυμπιακός μετά τη χθεσινοβραδινή εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προηγήθηκε δύο φορές στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, αλλά η Ντιναμό Κιέβου είχε τις απαντήσεις ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 89΄. Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν κορυφαίους τους Γκιλιέρμε, Χασάν και Ζιλ Ντίας, έχασαν ευκαιρίες με τον Ποντένσε για να πετύχουν τρίτο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Κίεβο την επόμενη Πέμπτη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το σχήμα που είχε επιλέξει την Κυριακή, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στην άμυνα άλλαξε τα μπακ, προτιμώντας τον Μεριά για το δεξί άκρο και αφήνοντας τον Τοροσίδη στον πάγκο. Από την αριστερή πλευρά ξεκίνησε ο Τσιμίκας με τον Κούτρη να μένει εκτός 18άδας μαζί με τους Μιράντα, Ανδρούτσο και Χουτετσιώτη. Δίπλα στον Γκιλιέρμε σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου ήταν ο Καμαρά αντί του Νάτχο, ενώ οι Ζιλ Ντίας και Χασάν έπαιξαν στη θέση των Χριστοδουλόπουλου και Γκερέρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ. Με τη σέντρα και παίρνοντας ώθηση από την εξέδρα, οι ποδοσφαιριστές του το έψαξαν. Και το βρήκαν στο 10΄, στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή τους στη μεγάλη περιοχή της ουκρανικής ομάδας, με σουτ του Χασάν.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης είχε δοκάρι με σουτ από δύσκολη θέση μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός ασκώντας πίεση ακόμη και στις παρυφές της αντίπαλης περιοχής και έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Κιέβου.

Αλλά και η Ντιναμό βρήκε γκολ στην πρώτη της επικίνδυνη επίθεση. Στο 27΄ ο Τσιμίκας δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα από το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Κετζιόρα πρόλαβε τον νεαρό αμυντικό των «ερυθρόλευκων» και με σέντρα τροφοδότησε τον Μπουγιάλσκι, ο οποίος με σουτ από την καρδιά της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Σα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 41΄ για να πατήσει ξανά ο Ολυμπιακός στην αντίπαλη περιοχή. Υστερα από μία μη αποτελεσματική απομάκρυνση της μπάλας, ο Ζιλ Ντίας την ήλεγξε με το στήθος του και με εκπληκτικό σουτ τουλάχιστον πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μπόικο, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντιναμό ανέβασε τις γραμμές της και έψαξε την ισοφάριση. Σε αντεπιθέσεις, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ποντένσε για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Αλλά ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 90΄, η Ντιναμό κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τέρμα του Βέρμπιτς με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (80΄ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (68΄ Νάτχο), Ζιλ Ντίας (86΄ Μασούρας), Χασάν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Μικολένκο, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Κετζιόρα, Μπουγιάλσκι, Σέπελεβ, Τσιγκανκόβ, Σαπαρένκο (82΄ Γκάρμας), Βέρμπιτς, Σολ (82΄ Ρουσίν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή