Η Χαρ. Τρικούπη σηκώνει το γάντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χαρ. Τρικούπη σηκώνει το γάντι του ΣΥΡΙΖΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να καταδείξουν με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο πως η υπουργοποίηση των δύο πρώην στελεχών του ΚΙΝΑΛ όχι μόνο δεν συνιστά «συγκρότηση προοδευτικού μετώπου», αλλά είναι το αποτέλεσμα εφήμερων συμφερόντων, έχουν βάλει στόχο στη Χαριλάου Τρικούπη. Ενδεικτική η σκληρή φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος –μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha– έκανε λόγο για πολιτικούς που δέχθηκαν να εξαγοραστούν «για να κρατήσουν για δύο ώς τρεις μήνες ανοικτή την πόρτα μιας Μερσεντές», προσθέτοντας όμως πως μεγαλύτερη ευθύνη έχουν αυτοί «οι οποίοι εξαγοράζουν εκμαυλίζοντας το οτιδήποτε υπάρχει». Στο ίδιο μήκος κύματος, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως ηγείται «ενός συνονθυλεύματος που πιάνει από την ψεκασμένη Ακροδεξιά, την αντιμνημονιακή παρ’ ολίγον Αριστερά, τις πλατείες των αγανακτισμένων μέχρι το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ το οποίο έβριζε. Αυτό δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση», κατέληξε.

Στη Χαρ. Τρικούπη ακονίζουν τα μαχαίρια και είναι έτοιμοι για μάχη, καθώς αντιλαμβάνονται πως πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία η προσπάθεια «άλωσης» της παράταξής τους, ως βασικός στόχος του Μαξίμου. Αρμόδιες πηγές θεωρούν πως κάτι τέτοιο δεν θα επιτευχθεί, καθώς εκτιμούν πως Μαξίμου και Κουμουνδούρου «υποτιμούν τους πολίτες αν πιστεύουν ότι με μεταγραφές προσώπων και υπουργικές καρέκλες εξαγοράζουν μαζί και ψήφους από την Κεντροαριστερά». Την ίδια ώρα, από το κάδρο δεν βγάζουν τον Π. Καμμένο. Με αφορμή τη νέα δημόσια διαμάχη του με τον κ. Κοτζιά, επανέφεραν το θέμα της επιστολής. «Πόσο ακόμα ο κ. Τσίπρας θα παραμένει θεατής, την ώρα που δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του καταλήγουν στα δικαστήρια; Αλήθεια, σε ποιο συρτάρι έχει κρυμμένη την επιστολή του κ. Κοτζιά και πότε θα τη βγάλει στη δημοσιότητα; Ηρθε η ώρα οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια», επισημαίνει η ανακοίνωση. Στο ίδιο πλαίσιο, συνεργάτες της κ. Γεννηματά επικαλούνται και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που η δημοφιλία της προέδρου του κόμματος είναι πιο ψηλά από εκείνη του κ. Τσίπρα. Τούτο τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως το ΚΙΝΑΛ θεωρείται «αυθεντικός εκπρόσωπος» της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αυτό θα επιχειρηθεί να καταστεί σαφές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το επόμενο διάστημα, αναχαιτίζοντας το «προοδευτικό μέτωπο» του κ. Τσίπρα.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σολτς, η κ. Γεννηματά και το επιτελείο της ετοιμάζουν βαλίτσες για Μαδρίτη. Εκεί, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα λάβει χώρα το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο μάλιστα θα συνοδευθεί από την ανακοίνωση μιας διακήρυξης για τις ευρωεκλογές. Με την επιστροφή της κ. Γεννηματά στην Αθήνα υπάρχει πλάνο για περιοδείες στην Περιφέρεια. Πρώτοι σταθμοί σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η Θεσσαλονίκη και μετά η Κρήτη. Και οι δύο περιοχές με τον δικό τους συμβολισμό. Η μεν Βόρεια Ελλάδα ώστε να κεφαλαιοποιηθεί η αρνητική στάση στις Πρέσπες, η δε Κρήτη γιατί αποτελεί την «κοιτίδα του ΠΑΣΟΚ». Στη Χαρ. Τρικούπη, άλλωστε, διακριτικά μεν, σαφώς δε, θα επιχειρήσουν να βγάλουν το επόμενο διάστημα «από τον πάγο» το όνομα ΠΑΣΟΚ. Το είπε εμμέσως ο κ. Χρηστίδης στην προαναφερθείσα του συνέντευξη: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι ισχυρό, έχει όμως ανοίξει τις πόρτες του προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες και συνδιαμορφώνει ένα νέο μεγάλο κίνημα. Το Κίνημα Αλλαγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή