ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση κορυφής

ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Είναι σαν μια Ιταλίδα και μια Γιαπωνέζα γιαγιά να πέρασαν μία μέρα μαζί στην κουζίνα, ανταλλάσσοντας συνταγές και εμπειρίες, και μετά να αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο».

Έτσι επέλεξε να περιγράψει τη νέα του γαστρονομική πρόταση ο Joshua Owens-Baigler, ιδιοκτήτης της νεοαφιχθείσας Angelina στο Dalston του Λονδίνου.

Πάντως, σπεύδει να εξηγήσει, «αν και οι δύο κουζίνες φαίνεται να μην έχουν τίποτα κοινό, μοιράζονται ωστόσο παρόμοιες αξίες: τοπικότητα και εποχικότητα των υλικών και φαγητό που ετοιμάζεται με σεβασμό και τις λιγότερες δυνατές επεμβάσεις».

Στην ιαπωνικής λιτότητας σάλα, λοιπόν, θα δοκιμάσετε ένα φιξ μενού πέντε πιάτων για μοίρασμα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ριζότο με unagi (χέλι) και panna cotta για επιδόρπιο, ενώ προσφέρεται και η επιλογή μόνο του ενός πιάτου ημέρας.

Τέλος, με έξτρα χρέωση υπάρχει και η δυνατότητα wine pairing. angelina.london

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ