80 χρόνια πριν στην «Κ» 9-VI-1939

80 χρόνια πριν στην «Κ» 9-VI-1939

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: […] Είναι η πρώτη φορά εις την ιστορίαν των Ηνωμ. Πολιτειών καθ’ ην Αγγλος μονάρχης θέτει τον πόδα του επί του εδάφους των. […] Ομάδες πολιτών είχον συγκεντρωθή εις διάφορα σημεία της [σιδηροδρομικής] γραμμής και επευφήμησαν τους Βασιλείς, οι οποίοι κατ’ επανάληψιν εξήλθον εις τον εξώστην της αμαξοστοιχίας και ανταπέδωκαν τον χαιρετισμόν. […] Εις Ουασιγκτώνα ανέμενον τους Βασιλείς ο Πρόεδρος Ρούζβελτ και οι άλλοι επίσημοι καθώς και πλήθος, υπολογιζόμενον εις 500 χιλιάδας, το οποίον ήτο συγκεντρωμένον από πρωίας πέριξ του σταθμού. […] Τα πλήθη τα οποία ήσαν συγκεντρωμένα εις τον προ του σταθμού χώρον εξέσπασαν εις φρενητιώδεις ζητωκραυγάς υπέρ των Βασιλέων όταν ούτοι κατελθόντες της αμαξοστοιχίας διήλθον διά μέσου των εις δύο στοίχους παρατεταγμένων ναυτικών και στρατιωτικών αποσπασμάτων διά να εισέλθουν εις την αίθουσαν του σταθμού. Υπολογίζεται ότι 600.000 κόσμου συνωστίζοντο εκατέρωθεν των οδών διά των οποίων διήλθε η βασιλική συνοδεία […].

ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ: Την παρελθούσαν Τρίτην έφθασεν εις την Χάβρην η Μαίρη Πίκφορντ, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Μπούντυ Ρότζερς, ο οποίος θεωρείται ως ο καλλίτερος διευθυντής ορχήστρας τζαζ των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διάσημη ηθοποιός εδήλωσεν εις τους δημοσιογράφους ότι μολονότι ενυμφεύθη προ διετίας, τώρα μόλις κατορθώνει να κάμη το γαμήλιον ταξίδι. Ο σύζυγός της ευρίσκετο διαρκώς εις περιοδείαν με την ορχήστραν του και δεν του ήτο δυνατόν να απομακρυνθή από την Αμερικήν.

ΝΤΑΝΤΣΙΓΚ: Αι μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβίας προστριβαί επί του ζητήματος του Ντάντσιγκ προσέλαβαν έτι οξυτέραν μορφήν κατόπιν του εκτοπισμού των πωλωνο-εβραίων εκ μέρους της Γερμανίας και της απειλής της Πολωνίας ότι θέλη προβή εις αντίποινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή