80 χρoνια πριν… 19-6-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NAZI KAI ΜΟΥΣΙΚΗ: […] Αμα τη αναλήψει της πολιτικής εξουσίας υπό του εθνικοσοσιαλισμού, η μουσική, ως φαινόμενον πνευματικόν και καλλιτεχνικόν και ως όργανον πολιτιστικόν, περιήλθεν εις τον κύκλον της οράσεως της νέας κοσμοθεωρητικής κινήσεως. […] Η μουσική, εξ άλλου, δεν αντεπροσώπευε πλέον πολυτελές δώρον, προσιτόν εις ελαχίστους μόνον προνομιούχους, αλλά κατά την νέαν αντίληψιν έδει να καταστή κτήμα, τροφή, χαρά, ολοκλήρου του λαού.

ΠΑΓΙΩΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ: Η μετάβασις του Ιταλού υπουργού των Εξωτερικών κόμητος Τσιάνο εις την Μαδρίτην προκαλεί ποικίλα σχόλια μεταξύ των πολιτικών και διπλωματικών κύκλων. Πιστεύεται γενικώς ότι πρωταρχικός σκοπός του ταξιδίου είναι η παγίωσις των φιλικωτάτων σχέσεων των υφισταμένων μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης και η υπογραφή στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας εις την οποίαν θα συμμετάσχη κατά ένα ωρισμένον τρόπον και η Γερμανία.

ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ: […] οι υπουργοί των δύο Βαλτικών κρατών [Φ: Εσθονίας και Λετονίας] ανέλαβον την υποχρέωση όπως αι Βουλαί των εγκρίνουν την εκτέλεσιν ισχυρών οχυρωματικών έργων κατά μήκος των προς την Ρωσσίαν συνόρων των. Η κατασκευή των έργων θα γίνη υπό της Γερμανίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή